Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κίνδυνος μεγάλων περικοπών στα μέσα μετακίνησης στις ΗΠΑ

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, 2020


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Στη Βοστώνη, αξιωματούχοι Μεταφορών προειδοποίησαν ότι θα τερματίσουν την υπηρεσία του Σαββατοκύριακου στις σιδηροδρομικές μεταφορές και θα κλείσουν τα πορθμεία της πόλης. Στην Ουάσιγκτον, το Μετρό το Σαββατοκύριακο και αργά το βράδυ θα τερματίζει και θα κλείνει 19 από τους 91 σταθμούς του συστήματος. Στην Ατλάντα, 70 από τις 110 γραμμές λεωφορείων της πόλης έχουν ήδη ανασταλεί, μια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει μόνιμη.

Και στη Νέα Υόρκη, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς στη Βόρεια Αμερική, αξιωματούχοι διαμετακόμισης αποκάλυψαν ένα σχέδιο που θα μπορούσε να μειώσει την υπηρεσία του υπόγειου τρένου κατά 40 τοις εκατό και να μειώσει στο μισό τον προαστιακό.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιμετωπίζουν μια εξαιρετική οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία, η οποία έχει στερήσει τα πρακτορεία μεταφορών από τεράστια έσοδα και απειλεί να παραλύσει την υπηρεσία για χρόνια.

Οι βαθιές περικοπές που μελετούν οι εταιρείες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την αναζωογόνηση μεγάλων πόλεων από τη Νέα Υόρκη έως το Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, όπου η αξιόπιστη μετακίνηση αποτελεί ζωτική δύναμη των τοπικών οικονομιών.

Τα τρένα και τα λεωφορεία μεταφέρουν τους εργαζόμενους γραφείων, τους αγοραστές και τους τουρίστες που θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση καταστημάτων, εστιατορίων, πολιτιστικών αξιοθέατων, ξενοδοχείων και άλλων βασικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το ξέσπασμα.

Η οικονομική κατάρρευση των πρακτορείων μεταφορών θα πλήξει ιδιαίτερα τις μειονότητες και τους χαμηλού εισοδήματος επιβάτες που τείνουν να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χρηστών των μετρό και των λεωφορείων.

Για μήνες, αξιωματούχοι μεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα ζητούσαν βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά χωρίς να έρχεται μία νέα σωτηρία και με πολλά συστήματα να αντιμετωπίζουν τις προθεσμίες του Δεκεμβρίου για την εξισορρόπηση των προϋπολογισμών τους, οι υπηρεσίες έχουν αρχίσει να περιγράφουν την ημέρα κρίσεως που θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο.

Μια λάμψη ελπίδας προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, όταν μια διακομματική ομάδα νομοθετών στο Κογκρέσο πρότεινε $15 δισεκατομμύρια για τις υπηρεσίες δημόσιας διαμετακόμισης ως μέρος ενός πλαισίου $908 δισεκατομμυρίων για ένα πακέτο που ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση πανδημιών.

Το σχέδιο, το οποίο ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι υποστηρίζει, θα παρέχει σχεδόν τα μισά από τα $32 δισεκατομμύρια για τα οποία έχουν ασκήσει πιέσεις οι ηγέτες της διαμετακόμισης τους τελευταίους μήνες και αυτό προορίζεται να προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον γερουσιαστή Μιτς Μακόνελ, από το Κεντάκι, τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος πρότεινε ένα μικρότερο σχέδιο τόνωσης που δεν περιέχει χρηματοδότηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Την περασμένη Παρασκευή, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι (Nancy Pelosi) εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου