Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε εκκλησίες ενόψει των μεγάλων εορτών – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι θα υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες.

EUROKINISSI

Προσωπικά ασχολείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοιού.

Ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο λήψης ειδικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ενόψει των επερχόμενων εορταστικών ημερών.

Στόχος είναι να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αστυνομική παρουσία και ελέγχους των αντί-covid μέτρων σε μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ιδιαίτερα για τις εκκλησίες των πολιούχων κάθε περιοχής.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου. Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τον εορτασμό. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιά, προκειμένου στις μεγάλες εκκλησίες του Πειραιά να μην υπάρξει συνωστισμός στις γιορτές του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νικολάου. Στις δύο αυτές γιορτές κάθε χρόνο πλήθος πιστών γεμίζει τις εκκλησίες του Πειραιά, μόνο που φέτος η πανδημία δεν επιτρέπει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι θα υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες, ενώ και οι Δήμοι «συστρατεύονται» προς τη λήψη μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας. Κανονικά θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από την πλευρά των αστυνομικών για την αποφυγή συνωστισμού. 

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου