Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Εθνική Ελλάδας : Με Ισπανία και Σουηδία στα προκριματικά του Μουντιάλ

 Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, 2020

Τους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ 2022 έμαθε η Εθνική μας ομάδαΕθνική Ελλάδας : Με Ισπανία και Σουηδία στα προκριματικά του Μουντιάλ | tovima.gr

Έτσι κι αλλιώς περιμέναμε πως δεν θα είναι μια εύκολη κλήρωση. Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας που βρισκόταν η Ελλάδα, θα είχε να αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Μουντιάλ δύο πιο ισχυρές. Έτσι κι έγινε.

Ισπανία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Σουηδία από το δεύτερο. Ένα μεγαθήριο, δηλαδή, όπως είναι οι Ισπανοί και μια ομάδα σαν τη Σουηδία που το επίπεδό της είναι σαφώς μεγαλύτερο από το δικό μας. Ιδιαίτερα την τωρινή εποχή, μια εποχή που η Ελλάδα τα βρίσκει σκούρα απέναντι ακόμα και στο Κόσοβο και έχασε από τα νησιά Φαρόε!

Κόσοβο είπαμε; Αυτή είναι η τρίτη αντίπαλος (από το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας). Συν τη Γεωργία από το τέταρτο. Δεν το λες και εύκολο γκρουπ. Τουναντίον. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα για να βρεθούμε έστω στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.

Θυμίζουμε πως στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται απευθείας οι δέκα πρώτοι των αντίστοιχων ομίλων.

Οι δέκα δεύτεροι των δέκα ομίλων μαζί με δύο ομάδες που προέρχονται από το Nations League θα σχηματίσουν τα playoffs. Αυτές οι 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τρία εισιτήρια (10+3=13 εισιτήρια που βγάζει η UEFA σε Μουντιάλ).

Ποιες ομάδες είναι αυτές οι 2 του Nations League που θα προστεθούν στις 10 (δεύτερες των προκριματικών) για να φθάσουμε στις 12 που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ;

Θα είναι οι νικήτριες των ομίλων του Nations League με το υψηλότερο ranking αρκεί να μην έχουν κατακτήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου των προκριματικών. Κάτι που δεν ισχύει για την Ελλάδα, η οποία θα είχε την ευκαιρία να είναι μία από τις προνομιούχες ομάδες αν κέρδιζε τη Σλοβενία. Αλλά το 0-0 της Ριζούπολης της την στέρησε.  Χάλια δηλαδή.  Θυμίζουμε ομάδα της γειτονιάς με ένα προπονητή που θα ήθελε να κάνει την Ελλάδα Άγιαξ, αλλά με τι;  Αυτοί που είναι έτοιμοι και παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης "δεν του κάνουν".  Οι σημερινοί έλληνες ποδοσφεριστές άντε να παίξουν ένα ημίχρονο.  

Οπότε, έχει ο θεός για το επώμενο παγκόσμιο.   Εξ άλλου καλύτερα να κάθεσε σπίτι σου παρά να διασύρεσε γιατί οι παγκόσμιες ποδοσφαιρικές δυνάμεις δεν χαρίζονται και βάζουν όσα γκολ μπορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου