Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Νέες συγκινητικές δηλώσεις από τους γονείς του 8χρονου Γιαννάκη – Θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του

 Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, 2020

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για τον 8χρονο Γιαννάκη, αφού όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί, αλλά και οι γονείς του παιδιού, χθες παρουσίασε σαφή βελτίωση και όλοι είναι αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του και θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του μαζί με τα αδέρφια του.

Χθες οι γιατροί αφαίρεσαν από τον μικρό Γιαννάκη την ειδική μάσκα που τον βοηθούσε να αναπνεύσει καλύτερα, πλέον του χορηγούνται μόνο φάρμακα για την καρδιά του, αφού το παιδί είχε μία μικρή ανεπάρκεια, τρώει κανονικά, ζήτησε το tablet του και είχε μάλιστα επικοινωνία με τα αδέλφια του και τους φίλους του, ενώ ζήτησε να δει την αγαπημένη του εκπομπή, τους «Απίθανους».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χαιρέτησε χαρούμενος τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας τον κο Καρβέλη που ήρθε να τον δει, αλλά και όλους τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι ήταν χθες ιδιαίτερα χαρούμενοι μετά από αυτή την θετική εξέλιξη.7

Μάλιστα ο μικρός μετά από πολλές μέρες δεν τους είπε «πονάω», αλλά «πεινάω». Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη που δεν την περίμεναν πολλοί μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, αφού η νόσος που αντιμετώπισε ο μικρός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά οι προσευχές όλων … έπιασαν τόπο και πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι για το μικρό Γιαννάκη.

Πλέον είναι θέμα χρόνου ο μικρός Γιαννάκης να επιστρέψει στο σπίτι του και να ανοίξει μόνος του το δώρο του, όπως άλλωστε έχει ζητήσει από τους γονείς του.

Επέστρεψε το χαμόγελο στους γονείς του

Όπως είναι φυσικό αυτή η εξέλιξη χαροποίησε πάρα πολύ τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι χθες δήλωσαν πολύ χαρούμενοι από την βελτίωση της υγείας του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του τόνισε γι’ αυτή την θετική εξέλιξη.

«Ήταν μία ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα για μας, που είδαμε το χαμόγελό του και άλλαξε την λέξη πονάω, σε πεινάω. Αυτό για μας ήταν μία μεγάλη ανακούφιση, έφαγε κανονικά ένα τοστάκι και βέβαια ζήτησε το ταμπλετάκι του για να δει τους Απίθανους που τους είχε επιθυμήσει. Τώρα κάνουμε διάφορες συμφωνίες, θέλει τα δώρα του να τα ανοίξει μόνος του τα Χριστούγεννα».7

Από την πλευρά της η μητέρα του μικρού Γιαννάκη ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το παιδί τα πήγε πάρα πολύ καλά, ανταποκρίθηκε και στην αγωγή εδώ των γιατρών και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ηλιάδη και όλους τους γιατρούς, καθώς και όλο το προσωπικό, τους  νοσηλευτές που ήταν από πάνω από το παιδί μου και έκαναν τα πάντα για να ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες

“Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα. Έχουν φύγει τα φάρμακα υποστήριξης της καρδιάς, έχει βγει και η μάσκα c- pap για την υποστήριξη της αναπνοής.  Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες ακόμα για να δούμε ότι  πραγματικά είναι όλα καλά και θα βγει από τη Μονάδα νικητής”, υπογράμμισε o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως έχει ήδη εξηγήσει ο κ. Ηλιάδης το παιδί έχει εμφανίσει ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό στον οποίο ο 8χρονος ήταν θετικός. «Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι. Το μιμείται αλλά είναι “διαφορετική οντότητα”», ενώ διευκρινίζει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου