Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

Από τον Ρήγκαν ως τον Τραμπ: Ποιος έδωσε μεγαλύτερα κέρδη στη Wall Street

 Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2020

φωτ.: Reuters

Κέρδη 55% σημείωσε ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 στις 1.456 ημέρες από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκε σχεδόν κατά 9 τρισ.  δολάρια στην πρώτη θητεία του δισεκατομμυριούχου προέδρου. 

Ήταν η τέταρτη καλύτερη σε αποδόσεις πρώτη θητεία Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, και αυτό παρότι η 4ετία σημαδεύτηκε από τους εμπορικούς πολέμους και το τεράστιο κόστος της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ λειτούργησαν η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και η εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική.  Άλλωστε, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου «κληρονόμησε» μία οικονομία σε άνθηση από τον Μπαράκ Ομπάμα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το CNN, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 44% από την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ (ο δείκτης κέρδιζε έως και 58% στις αρχές του Σεπτεμβρίου). Πώς συγκρίνεται αυτό με τις επιδόσεις των προηγούμενων προέδρων; 

Στο ίδιο σημείο της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα ο S&P 500 σημείωνε κέρδη 75%, στην περίπτωση του Μπιλ Κλίντον η άνοδος ήταν της τάξης του 62%, για τον Τζορτζ Μπους το Γηραιότερο ήταν 46% και για τον Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν 27%. Αντίθετα, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 13% στο ίδιο σημείο της πρώτης θητείας του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, καθώς η Wall Street χρειάστηκε χρόνια να ανακάμψει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και το σκάσιμο της φούσκας των dot coms. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου