Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Δρ Αλμπέρτος Μπουρλάς: Το «μυαλό» της Pfizer

 Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 2020

Αssociated Press

O ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλάς. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας ομογενής από τη Θεσσαλονίκη είναι ο «ιθύνων νους» της φαρμακευτικής εταιρείας που φαίνεται, πλέον, ότι αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη εναντίον της πανδημίας της Covid -19.

Ο Δρ Αλμπέρτος Μπουρλάς, ο άνθρωπος που πίστεψε και επέμεινε δημοσίως στη θέση ότι το εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να είναι έτοιμο προς έγκριση ακόμη και πριν το τέλος του 2020, δέχεται από τη Δευτέρα τα εύσημα σύσσωμης της Υφηλίου, μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο της Pfizer παρουσιάζει μια αποτελεσματικότητα της τάξεως του 90%, ανοίγοντας τον δρόμο για την κυκλοφορία του.

Ο Δρ Μπουρλάς δεν είναι μόνο ένας ομογενής που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί εν μέρει και προϊόν του ελληνικού ακαδημαϊκού συστήματος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου Παύλου Τσακάλωφ.

Ο Δρ Μπουρλάς πρωτοξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Pfizer στην Ελλάδα το 1993 και 3 χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες ξεκινώντας μια διεθνή καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάστηκε και στις πέντε ηπείρους, ενώ έζησε σε 8 διαφορετικές πόλεις, 5 διαφορετικών χωρών.

Το 2001 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ. Το 2006 επανήλθε στην Ευρώπη και ανέλαβε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρείας με έδρα το Παρίσι, ενώ αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος για την Ασία, την Αφρική και τις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού.

Το 2010 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής του Τμήματος «καθιερωμένων προϊόντων». Το 2014 ανέλαβε Πρόεδρος του Τμήματος Ογκολογικών προϊόντων και Εμβολίων και δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος των καινοτόμων προϊόντων της Pfizer.

Το 2018 ορίστηκε Chief Operating Officer και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Κατά τη θητεία του στη θέση αυτή ηγήθηκε των εμπορικών, στρατηγικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυτών που αφορούν στο τμήμα της εταιρείας για τα προϊόντα με παγκόσμια κάλυψη. Παράλληλα, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Προτεραιότητας Χαρτοφυλακίου Ερευνας, της αρχαιότερης εκτελεστικής επιτροπής, η οποία κατανέμει πόρους στα ερευνητικά εγχειρήματα της Pfizer, ετησίως.

Το 2018, υπό την ηγεσία του, η εταιρεία Pfizer παρείχε βοήθεια σε 800 εκατομμύρια ασθενείς, για τη διαχείριση της κατάστασης της υγείας τους, χάρη στα φάρμακά της.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξελέγη ως Chief Executive Officer και ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2019. Τους πρώτους 7 μήνες, ως Διευθύνων Σύμβουλος, διενήργησε μία σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις ώστε να επαναπροσδιορίσει την Pfizer ως μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, ιδιαίτερα βασισμένη στην έρευνα. Πραγματοποίησε μία κοινοπραξία της Pfizer Consumer Health με την GlaxoSmithKline, δημιουργώντας το μεγαλύτερο και πλέον διαφοροποιημένο οργανισμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας, παγκοσμίως. Τέλος, προώθησε μία νέα φιλοσοφία εσωτερικών αξιών και έθεσε τη Pfizer σε μια πορεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη και καινοτομία, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.

Ο Δρ Μπουρλάς είναι μέλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Pfizer Foundation, του Healthcare Leadership Council (HLC), ενός φόρουμ που αναπτύσσει πολιτικές, ιδέες και προγράμματα για να κάνουν την υγεία προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, καθώς και του International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (IFPMA).

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου