Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Lockdown : Ακάθεκτη η έξαρση της πανδημίας έφερε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 – 05.00

   Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, 2020

Με τις ΜΕΘ να βρίσκονται σε οριακό σημείο στη κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία στο σύνολο της χώρας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πιο αυστηρό lockdown με γενική απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00-05.00

Με τις ΜΕΘ να βρίσκονται σε οριακό σημείο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη επικράτεια και τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία στο σύνολο της χώρας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σήμερα να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του lockdown που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας, για να περιορίσει την περεταίρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο η ανησυχία για την πορεία της νόσους στη χώρα μας είναι πολύ έντονη. Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση ήδη σχεδιάζουν νέα μέτρα, σε περίπτωση που και αυτά που τέθηκαν σήμερα δεν αποδώσουν. Μιλώντας στο MEGA, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε σήμερα πως εφόσον δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα ούτε και τα νέα μέτρα, υπάρχουν δύο σενάρια στο τραπέζι.

Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων και δεύτερον, περιορισμός κάποιων δραστηριοτήτων οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος» εξήγησε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το Lockdown πέραν της 30ης Νοεμβρίου λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».

Ακόμα πιο σκληρό το lockdown

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πως σήμερα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Το βασικότερο όλων ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00, έως τις 05:00, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Έτσι, σε αυτό το διάστημα, οι πολίτες μπορούν να στείλουν μόνο 2 κωδικούς μετακίνησης για τις εξόδους τους.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, για το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασίαυγεία και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ για τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033.

Συγκεκριμένα:

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Μετακίνηση για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Μικρή βόλτα κατοικίδιου, κοντά στην οικία.
  • Όσον αφορά στην εργασία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, είναι απαραίτητη η βεβαίωση μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ξανά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι κωδικοί για μετακινήσεις από τις 05:00 έως τις 21:00

Για όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή 05:00 έως 21:00 η έξοδος από το σπίτι, γίνεται για τους εξής 6 λόγους που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς και για λόγους εργασίας.

Οι κωδικοί ισχύουν ως εξής:

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διευκρινίσεις για τη σωματική άσκηση

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως τις ώρες που επιτρέπεται η σωματική άσκηση, δηλαδή από τις 05:00, έως τις 21:00 θα ισχύει η αποστολή SMS στο νούμερο 6.

Ωστόσο, αυτή δεν αφορά αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση.

Αυτή θα μπορεί να γίνεται σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε στις εν λόγω αποφάσεις, επειδή παρατηρήθηκαν πολλά μηνύματα στο 13033 τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα για σωματική άσκηση.

Τι ισχύει τελικά με τη λειτουργία delivery και takΙδιαίτερη σύγχυση και αναστάτωση προκλήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 –με ελάχιστες εξαιρέσεις– καθώς και επιπλέον μέτρα για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση.  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.  TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου