Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Αir France-KLM: Nέο «σωσίβιο» 6 δισ. ευρώ

 Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020

air-france-klm-neo-sosivio-6-dis-eyro0

Σε συζητήσεις για την άντληση 6 δισ. επιπλέον με τη βοήθεια των δύο μεγαλυτέρων μετόχων που είναι η ολλανδική και γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται η Air France-KLM, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κρατάει καθηλωμένες τις αεροπορικές εταιρείες, με δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων για τους αερομεταφορείς.

Ο αερομεταφορέας, που έχει ήδη λάβει κρατική διάσωση 10,4 δισ. ευρώ, αναμένεται να λάβει 4 δισ. επιπλέον από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε σημερινό της δημοσίευμα. Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή διοχέτευσης κεφαλαίων και υβριδικού χρέους, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα.

Παράλληλα, ο αερομεταφορέας θα επιδιώξει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τους επενδυτές μέσω διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Η Air France-KLM αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Όταν ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο δανείων 7 δισ. ευρώ με τη στήριξη του γαλλικού κράτους, η Air France-KLM είχε παρουσιάσει σχέδια για αύξηση κεφαλαίου πριν από την συνέλευση των μετόχων του 2021. Το γαλλικό και ολλανδικό κράτος ελέγχουν περίπου το 14% του αερομεταφορέα.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, έχει επαναλάβει ότι η κυβέρνηση του Παρισιού είναι έτοιμη να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην Αir France-KLM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου