Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Διαφωνία για τις κινήσεις του Δρα Μπουρλά με τις μετοχές του

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2020

Αssociated Press

O ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλάς. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)




Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλάς πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που αντιστοιχεί σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνειρμοί και απορίες για το χρονικό σημείο της συναλλαγής αυτής.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε σε e-mail της στο CNN Business ότι η συναλλαγή έλαβε χώρα διότι οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν σε μια προκαθορισμένη τιμή που είχε οριστεί από τον Μπουρλά στις 19 Αυγούστου.

Οταν ρωτήθηκε εάν η Pfizer και ο Μπουρλάς σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι ο Μπουρλάς «εξαργυρώνει» τα καλά νέα, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις του Δρα Μπουρλά έγκειται σε μια καθαρά τεχνοκρατική βάση, υπάρχουν φωνές που θεωρούν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς ίσως έχουν επικοινωνιακές συνέπειες για το ίδιο το εμβόλιο και την έγκρισή του σε συντομότερο χρόνο από αυτόν που υπολογιζόταν αρχικά.

«Παρότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά δεν είναι λόγος για να μας προβληματίσει, έχει την προοπτική κλονισμού της εμπιστοσύνης. Δεν δείχνει καλή εικόνα και είναι μια ουσιαστική συναλλαγή, τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπο για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στο εμβόλιο», είπε ο Μόρις Σβάιτζερ (Maurice Schweitzer), καθηγητής της Σχολής Ουόρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, με ειδικότητα την εμπιστοσύνη του κοινού στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η «Wall Street Journal» εκτιμά ότι η κίνηση Μπουρλά θα μπορούσε να περάσει λανθασμένα μηνύματα και στους ίδιους τους επενδυτές, για τυχόν φόβους ότι η μετοχή της Pfizer - και συνεπώς η επιτυχία της, συνδεδεμένη με την επιτυχία του εμβολίου - δεν θα μπορέσει να κρατηθεί το ίδιο ψηλά στο άμεσο μέλλον.

«Κάποιοι επενδυτές λένε ότι μια τέτοια πώληση θα μπορούσε να καταδεικνύει ότι τα διευθυντικά στελέχη είναι, σε ιδιωτικό επίπεδο, ανήσυχα σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, ή ακόμη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και θέλουν να διασφαλίσουν κέρδος όσο μπορούν. Ομως, τα στελέχη αυτά αισθάνονται οικονομική πίεση, όπως οποιοσδήποτε άλλος και ενδεχομένως να έχουν λόγους να κάνουν την πώληση, χωρίς αυτό να έχει κάποια σχέση με τις εταιρείες που διευθύνουν. Οι επενδυτές συνηθίζουν να επικρίνουν περισσότερο την αγορά μετοχών από διευθυντές παρά την πώληση, παρότι η πώληση σε ασυνήθιστες στιγμές ή σε μεγάλα μεγέθη θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία», αναφέρει η «Wall Street Journal».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου