Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Συνέλευση για Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Πανστρατιά εναντίον της μετακίνησης νοσηλευτών

  Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, 2020 

Την ώρα που πραγματοποιούνταν χθες το μεσημέρι  η συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο χώρο της νέας πτέρυγας, με την συμμετοχή αρχών και φορέων,  για την μετακίνηση τριών γιατρών προς το Νοσοκομείο Πύργου, έφτασε η απόφαση και για την μετακίνηση 22 νοσηλευτών, μια απόφαση που από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονταν από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας…  Πάντως, ο ένας εκ των τριών ιατρών, ο ακτινολόγος αναμένεται να μην μετακινηθεί.Σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινής συνέλευσης, σήμερα ή αύριο σε πιθανή  εκ νέου σύσκεψη – συνέλευση  θα αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης για την αποδυνάμωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά, ούτε να πραγματοποιήσει χειρουργεία.

Αν και υπήρξε η ενημέρωση ότι θα σταλούν 2 γιατροί γενικής ιατρικής, εργαζόμενοι και φορείς απαίτησαν να στελεχωθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας με τουλάχιστον 7 γιατρούς, να μην μετακινηθούν οι νοσηλευτές και να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας πτέρυγας.

Στην συνέλευση δεν συμμετείχε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, με τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκο να ενημερώνει ότι την ώρα εκείνη είχε επαφή με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και Νεκτάριο Φαρμάκη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη.

Εκτός απ’ όσους έλαβαν τον λόγο, στην χθεσινή συνέλευση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Θανάσης Φουντάς, η γενική γραμματέας του δήμου κα Νίκη Κοκκαλιάρη, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα κα.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

«Υπονόμευσαν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας»

Αρχικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος κατήγγειλε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, καθώς και κάθε εμπλεκόμενο κυβερνητικό παράγοντα για αμέλεια, υπηρεσιακή ανεπάρκεια, αφού κατά το πρώτο «κύμα» της  πανδημίας έως και σήμερα, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για την στελέχωση τμημάτων covid με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που τονίζονταν και νωρίτερα στην έγγραφη καταγγελία – πρόσκληση στην γενική συνέλευση.

«Καταγγέλλουμε   τους ανωτέρω για διάδοση ψευδών ειδήσεων, καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και παραπλάνησης των πολιτών  σχετικά με μέτρα προστασίας και κάλυψης των νοσοκομείων που δεν έλαβαν ποτέ.

Καταγγέλλουμε την μεθόδευση που ενέργησαν  αιφνιδιαστικά ώστε να παρουσιάσουν ως αναγκαία  την μετακίνηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων από το νοσοκομείο μας προς τη νοσηλευτική μονάδα Πύργου εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει στην χώρα μας. Είχαν ένα αρκετά μεγάλο διάστημα να προετοιμαστούν για να στελεχώσουν τα νέα τμήματα με προσωπικό που  δήθεν προσέλαβαν  για αυτό το σκοπό αλλά χάθηκαν στα γραφεία και στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Παίρνουν  20 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό ,καταργούν την διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας, εξαφανίζουν τον παθολογικό τομέα  και έπεται συνέχεια.

Καμία πρόφαση έκτακτης ανάγκης δεν δικαιολογεί τις ανωτέρω ενέργειες.

Υπονόμευσαν σκόπιμα εδώ και αρκετό καιρό την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας ,αγνόησαν τις εκκλήσεις μας για ουσιαστική στήριξη  και εξανέμισαν τις όποιες προσπάθειες εφημεριακής κάλυψης.

Δημιούργησαν συνθήκες απραξίας, περιόρισαν οι ίδιοι το αντικείμενο των εργασιών και έχουν το θράσος να μας εγκαλούν για εργασιακή υπερκάλυψη», είπε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Βασίλης Μιχαλόπουλος

«Έπρεπε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή στον Πύργο»

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος τόνισε ότι πριν το κάλεσμα στους φορείς, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και ύστερα να γίνονταν κάλεσμα σαν το χθεσινό.

Είπε δε, ότι για την χθεσινή σύσκεψη, θα έπρεπε νωρίτερα, μόλις έγινε γνωστό ότι αποφασίζεται και η μετακίνηση των νοσηλευτών, μαζί με τους γιατρούς, να είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Άγγελος Κολόσακας

«Η Υγεία μετριέται με κόστος και όφελος»

Περί πολιτικής κόστους και οφέλους από την κυβέρνηση, μίλησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας.

«Η τραγική κατάσταση των δομών στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα και παλιότερα ή οποία λέει: «είναι ατομική υπόθεση η προάσπιση της υγείας του καθενός και η υγεία μετριέται με το κόστος και το όφελος. Δηλαδή κοστίζει και επειδή κοστίζει η Υγεία δεν μπορεί να στελεχωθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας, του Πύργου και άλλων. Και προκειμένου η κυβέρνηση να διώξει τις ευθύνες που έχει «κουνάει και το δάχτυλο».

Βαγγέλης Δημητρόπουλος

«Κι εδώ εμείς τσακωνόμαστε»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια και την προσπάθεια που καταβάλλουν, αλλά και για όλα όσα έχει προκαλέσει η πανδημία, μίλησε ο γιατρός  και διευθυντής του ΚΥ Σιμόπουλου κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκοσμίως. Δεν φτάνουν οι δομές δυστυχώς. Και εδώ τσακωνόμαστε αν θα λειτουργήσει ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Κρέστενα.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε με μια πανδημία, που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί».

Γιώργος Μπακέλας

«Να είχαν διαχωριστεί σκοπός και λειτουργία των μονάδων του νομού»

Ότι τα νοσοκομεία της Ηλείας μετά το πρώτο «κύμα» του ιού, θα έπρεπε να έχουν στελεχωθεί ανέφερε ο χειρουργός και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπακέλας.

«Σαφέστατα δεν αρκούν οι μονάδες στην Ελλάδα. Οπωσδήποτε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρχει μια μονάδα στελεχωμένη. Η περιοχή μας, απ’ όπου ξεκίνησε το πρώτο «κύμα» θα έπρεπε να έχει στελεχωθεί σε όλα τα νοσοκομεία μας με πληθώρα γιατρών.

Θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί επίσης ο σκοπός και η λειτουργία που θα είχαν οι τρεις μονάδες του νομού μας. Και τώρα τι λέμε; Την μεγάλη μονάδα – πυλώνα στον Πύργο, την κάνουμε μονάδα covid. Και κάθε ειδικότητας γιατροί εντέλλονται να δουλέψουν όχι τις ειδικότητες τους, αλλά ως σε Μονάδα. Και για όλα αυτά καμία προετοιμασία».

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

«Να είμαστε όλοι ενωμένοι»

Ότι είναι αδιανόητο να κλείσει ένα νοσοκομείο επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

«Ψάχνουν για κλίνες σε άλλες πόλεις και εδώ έχουμε έτοιμη νοσηλευτική μονάδα και να θέλουν ουσιαστικά να την κλείσουν. Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ηλεία μπορούν να συμβούν, όπως συμβαίνουν.

Υπήρχε κάποιος προγραμματισμός; 8 μήνες γνωρίζει η πολιτική ηγεσία και η τοπική και η κεντρική ότι έρχεται το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας. Τι ήταν στον προγραμματισμό τους; Τι είχαν σκεφτεί για τις μονάδες της Ηλείας;

Δεν διαφωνούμε να γίνει κέντρο covid στον Πύργο και να στελεχωθεί. Αλλά, να κλείνει μια μονάδα εδώ για να υποστελεχώσουν μια άλλη, αυτό είναι αδιανόητο.

Το νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Δεν σταμάτησαν οι αρρώστιες. Σε λίγο θα γεμίσει το νοσοκομείο Πύργου. Που θα πηγαίνει ο κόσμος; Να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν περισσεύει κανένας. Από δω και πέρα όλοι, με τους βουλευτές και τους δημάρχους όλου του νομού να παλέψουμε».

Ανδρέας Παπαδάκος:  «Θα στείλω επιστολή στον Μητσοτάκη»

Ότι θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής δημάρχου Ήλιδας και δωρητής κ. Ανδρέας Παπαδάκος.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε τα μηχανήματα στην νέα πτέρυγα, το ένα ήδη δουλεύει και το άλλο «βράζει» εδώ μέσα και δεν το θέτουν σε λειτουργία. Όλο κάτι βρίσκουν και ζητάνε και δεν ανοίγουν την πτέρυγα. Έχω ακούσει τον κ. Χριστόπουλο να με δουλεύει και να με κοροϊδεύει συστηματικά και το ίδιο και τον κ. Καρβέλη,

Αύριο κιόλας θα στείλω γράμμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα ανακατευτώ πλέον με κανέναν Χριστόπουλο και με κανέναν Καρβέλη και κανέναν Κικίλια.

Την αίθουσα αυτή, στην νέα πτέρυγα, μέχρι τέλος του μήνα εγώ θα την ανοίξω είτε το θέλουν είτε όχι και θα βρω και γιατρούς.

Νίκος Σιαψάλης

«Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Δεν πρέπει να φύγουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας και να αυτονομηθεί. Δεν πρέπει να φύγει κανείς από το νοσοκομείο.

Όλοι μαζί να παλέψουμε για να ανοίξει και η νέα πτέρυγα».

Δημήτρης Κράλλης

«Πότε συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση;»

Ότι οι παράγοντες της Ηλείας, δεν έχουν συγκρουστεί με την κυβέρνηση για τα αιτήματα του νομού, τόνισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ήλιδας κ. Δημήτρης Κράλλης.

«Αυτό που σήμερα εδώ συμβαίνει είναι αποτέλεσμα μιας «εγκληματικής» και «δολοφονικής» επίθεσης στο χώρο της Υγείας από την μεριά της κυβέρνησης. Το θεσμικό εποικοδόμημα της πόλης, ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, ο τοπικός βουλευτής, να κάνουν έναν δημόσιο απολογισμό στον λαό της Ήλιδας.

Στους 15 αυτούς μήνες της κυβέρνησης, πόσες φορές συγκρούστηκαν με τα κέντρα εξουσίας και τον υπουργό Υγείας; Η απάντηση είναι ότι 15 μήνες είχαμε έναν εφησυχασμό. Χωρίς συγκρούσεις δεν κάνουμε τίποτα.

Ανακοίνωση παράταξης Χρ. Χριστοδουλόπουλου

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλου αναφέρει:

Για ακόμα μία φορά ζητούμε να σταματήσουν τα ευχολόγια από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τη δημοτική αρχή και να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του τελευταίου έτους περί αναβάθμισης της νοσηλευτικής μας μονάδας.

Ως μείζονα αντιπολίτευση επαναφέρουμε το αίτημα του Αυγούστου για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή των βουλευτών και όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων στο χώρο της υγείας, προκειμένου να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι, το πρόβλημα δεν λύνεται με εν κρυπτώ συνεδριάσεις στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία μόνο κάποιων «εκλεκτών» της παράταξής του, αφού χρειάζεται, έστω και εν μέσω μέτρων, η ενεργοποίηση της πόλης και όλης της Βόρειας Ηλείας.

Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν, αρκεί να τους συναποφασίσουμε!

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου