Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον Αγιο Νικόλαο στο Μανχάταν

 Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Οι εργασίες στο εξωτερικό του ναού του Αγίου Νικολάου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GOA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι εργασίες για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, παρά τα υπάρχοντα εμπόδια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναγράφεται ανάμεσα στα άλλα στο μηνιαίο πληροφοριακό δελτίο που εκδίδει ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».



Αναφορικά με το κόστος της αγιογραφίας, πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι θα κοστίσει συνολικά 341.000 δολάρια. Από αυτά οι 150.000 είχαν καταβληθεί πριν τη διακοπή της ανοικοδόμησης του Ναού το 2017 λόγω έλλειψης χρημάτων επί Αρχιεπισκοπίας Δημητρίου. Οι υπόλοιπες 191.000 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος έχει επιφορτιστεί την μεγάλη ευθύνη αποπεράτωσης του Ναού.

Η Αγιογραφία φιλοτεχνείται από τον γνωστό Μοναχό Αγιογράφο Λουκά από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους, ο οποίος υπενθυμίζεται πως είχε παραχωρήσει πριν μερικές εβδομάδες εκτενή συνέντευξη στον «Ε.Κ.».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Αμισού Ιωακείμ, ο οποίος ειδικεύεται στην Ιστορία της Βυζαντινής Τέχνης, και ο π. Λουκάς ο Αγιογράφος έχουν θεσπίσει ένα βελτιωμένο σχέδιο Αγιογραφίας για τον Αγιο Νικόλαο, κατά την εδώ επίσκεψη του π. Λουκά πριν μερικές εβδομάδες.

Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανάμεσα στα άλλα τονίζει πως «καθώς πλησιάζομε στην Εθνική Εορτή της Ημέρας των Ευχαριστών, το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου έχει πολλούς λόγους να δίνει ευχαριστίες. Οι 'Φίλοι του Αγίου Νικολάου' συνεχίζουν να ηγούνται αυτής της προσπάθειας με διαφάνεια, ευθύνη και οικονομικό απολογισμό».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ακόμα, πως «πρέπει να θυμόμαστε ότι το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου θα είναι μία τεράστια ιεραποστολική μαρτυρία στο Εθνος μας. Πολλοί συμπολίτες μας -ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί- θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία, για πρώτη φορά να γνωρίσουν το καλύτερο μέρος της Ορθόδοξης Παράδοσής μας ιδιαίτερα μέσω της θαυμάσιας αγιογραφίας».

Σε άλλο σημείο γράφει πως «είμαι ενθουσιασμένος διότι καθώς θα προβάλλουμε τη δόξα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας μέσω του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, θα αγκαλιάσουμε καινούργιους φίλους και πραγματικά μέλη της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ο σκοπός μας είναι να μαρτυρήσουμε την Πίστη μας, την Ιστορία μας και τη Μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου, στο στόχο του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης καθότι αυτές είναι οι αρετές οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε παρόμοια φοβερά γεγονότα στο μέλλον».

Οι «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» τονίζουν πως «με χαρά ανακοινώνουμε το ξεκίνημα πριν από την Εορτή των Ευχαριστιών της καινούργιας Ιστοσελίδας του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου». Οπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος πιο πάνω, «το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου θα είναι μία τεράστια ιεραποστολική μαρτυρία στο Εθνος μας».

Υπογραμμίζουν πως «η οικοδομική εργασία προχωρεί σύμφωνα με το πρόγραμμα παρά τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεχίζεται η υδατοστεγής εργασία, πράγμα το οποίο είναι πολύ σπουδαίο διότι δημιουργήθηκαν προβλήματα από τη διακοπή της ανοικοδόμησης το 2017. Επί πλέον προχωρεί η κατασκευή των εξωτερικών υάλινων πινάκων στην Αυστρία και η μαρμάρινη κατασκευή στην Ελλάδα».

Στην έκθεσή τους οι αξιωματούχοι του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» Ντένης Μίχελ και Μιχάλης Ψαρός, πρόεδρος, τονίζουν ότι «οι οικονομικές υποσχέσεις είναι ανάγκη να εκπληρωθούν στην ώρα τους και με χαρά ανακοινώνουμε πως αυτές οι υποσχέσεις εκπληρώνονται κάθε μέρα. Ωστόσο, το έργο μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Εχουμε δεσμευθεί ότι θα καθιερώσουμε ένα Μόνιμο Ταμείο $20 εκατομμυρίων για το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, γι' αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας για συγκέντρωση χρημάτων».

Καταλήγουν, υπογραμμίζοντας πως «ευχαριστούμε όλους για την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο έργο και για τα μηνύματα ελπίδας και έμπνευσης που λαμβάνουμε. Ο Ναός και το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν είναι η δική σας Εκκλησία την οποία όλοι μας θα μοιραζόμαστε με το Εθνος μας και με τον ολόκληρο τον Κόσμο».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου