Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2020

den-tha-ginei-i-poreia-gia-to-polytechneio0

Tην απόφαση της κυβέρνησης να μην διεξαχθεί φέτος η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προανήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος σύσκεψης για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός πρόσθεσε ότι «όταν θα ανοίξει ξανά η χώρα, είμαστε εδώ και πάλι να γιορτάσουμε όλες αυτές τις επετείους και τις γιορτές που μας ενώνουν. Είναι μια ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει».

Προανήγγειλε παράλληλα «σαρωτικούς ελέγχους» στη διάρκεια του lockdown. «Θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και προκάλεσαν τόσο μεγάλη ζημιά», είπε, διαμηνύοντας ότι από το Σάββατο «δεν νοούνται συναθροίσεις σε σπίτια, δρόμους και πλατείες». 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, που ερωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας. «Να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας», απάντησε και πρόσθεσε ότι «θα περιμέναμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να συλλάβει τον Παππά και όχι να μας πει τι θα κάνει με την πορεία του Πολυτεχνείου». Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Εφόσον έχουμε απαγόρευση, δεν νοείται να γίνει καμία πορεία», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου