Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Επίθεση στη Βιέννη σε έξι σημεία – Τουλάχιστον δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες


Τον απόλυτο τρόμο έζησε το βράδυ της Δευτέρας η Αυστρία, όταν τουλάχιστον δύο δράστες αιματοκύλησαν το κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, πυροβολώντας αδιακρίτως σε δρόμο όπου βρίσκεται συναγωγή και έξω από πολλά μπαρ, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα

Επίθεση στη Βιέννη σε έξι σημεία – Τουλάχιστον δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες | tovima.gr

Τον απόλυτο τρόμο ζει το βράδυ της Δευτέρας η Αυστρία, όταν τουλάχιστον δύο δράστες αιματοκύλησαν το κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, πυροβολώντας αδιακρίτως σε δρόμο όπου βρίσκεται συναγωγή και έξω από πολλά μπαρ, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα.

Υπέκυψε γυναίκα

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αυξάνοντας σε δύο τα θύματα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας, μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιχ επιβεβαίωσε τον θάνατο γυναίκας και τον ακόμη προσωρινό απολογισμό, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Τουλάχιστον ένας από τους φερόμενους ως δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ αργά το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Με βάση όσα ήταν γνωστά ως αυτό το στάδιο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας διερχόμενος και ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες.

Την ίδια στιγμή, η αυστριακή αστυνομία έκανε λόγο για επιθέσεις σε έξι σημεία. Όπως αναφέρεται από επίσημα χείλη, οι αρχές της πόλης αναζητούν τουλάχιστον έναν δράστη, τη στιγμή που στους δρόμους έχει κατέβει και ο στρατός.

Όπως ανέφερε ο αυστριακός ΥΠΕΣ, ο δράστης ή δράστες που αναζητούνται είναι βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Από την άλλη, πληροφορίες της αυστριακής Kurier αναφέρουν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Βιέννης, όπως δήλωσε ο Christoph Mierau, εκπρόσωπος της Ένωσης Υγείας της Βιέννης, όταν ρωτήθηκε από το APA.

Τουλάχιστον επτά από αυτούς τους ανθρώπους είναι σοβαρά.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, έκανε την πρώτη του δήλωση για την επίθεση. «Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε δύσκολους καιρούς στη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ειδικά σήμερα για την ασφάλειά μας. Το μυαλό όλων είναι στα θύματα, στους τραυματίες, καθώς και στους συγγενείς τους, στους οποίους εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια» είπε, μεταξύ άλλων.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η αστυνομία ζήτησε να μην διατυπώνονται «φήμες, κατηγορίες, εικασίες», ούτε να ανακοινώνονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για θύματα. «Αυτό δεν βοηθά καθόλου», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, πολλές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα. Ακόμα, η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης. Οι παραπάνω πληροφορίες πάντως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη ενός υπόπτου, ενώ η Kurier μιλάει ακόμα και για 10 δράστες…

Με ανάρτησή της η αστυνομία της Βιέννης επιβεβαιώνει πως:

  • 20:00: πολλοί πυροβολισμοί, ξεκίνησαν στη Seitenstettengasse
  • αρκετοί ύποπτοι οπλισμένοι με τουφέκια
  • πυροβολισμοί σε 6 διαφορετικές περιοχές
  • δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες (ανάμεσά τους ένας αστυνομικός)
  • ένας δράστης νεκρός από αστυνομικά πυρά

Βίντεο – σοκ τρομοκράτης πυροβολεί πολίτη εν ψυχρώ

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο – σοκ βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, το οποίο ο δράστης πυροβολεί εν ψυχρώ έναν περαστικό. Μάλιστα, δράστης επιστρέφοντας τον πυροβολεί ξανά, ενώ ο άτυχος άνδρας είναι πεσμένος στο έδαφος. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίζονται οι αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα από την Αυστρία

Στιγμές αγωνίας ζουν και πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπως προκύπτει από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ομογενή, στα λόγια του οποίου αποτυπώνεται το απόλυτο σοκ. Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr o Βασίλης Καραγιαννίδης, κάτοικος της Βιέννης, το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά σε ελληνική εκκλησία. Ο ίδιος βρίσκεται πλέον σε ασφαλές σημείο, ωστόσο φίλοι, του όπως λέει, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εστιατόριο, πολύ κοντά στο σημείο όπου έγιναν οι ανταλλαγές πυρών. Ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρει πως οι φίλοι του είναι στον πάνω όροφο του εστιατορίου στο οποίο βρίσκονται «κλειδωμένοι», ενώ αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τους προστατεύουν. «Δεν τους αφήνουν να βγουν γιατί είναι σχετικά κοντά και δεν βρήκαν ακόμα τους δράστες» αναφέρει. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, «πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες και νεκροί και πως ίσως υπάρχει και περίπτωση ομηρίας σε εξέλιξη». Οι εντολές είναι «μείνετε όπου βρίσκεστε και μη βγαίνετε έξω» και αυτοί που είναι πάρα πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, τους έβαλαν στον 1ο όροφο του εστιατορίου, ενώ έξω υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές και πολλοί αστυνομικοί. Επιπλέον, ο Έλληνας κάτοικος της Βιέννης επισημαίνει ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. 

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου