Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

Δυσφορία βουλευτών Ν.Δ. για υπουργούς

 Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2020

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ.

Καλύτερη και περισσότερη επικοινωνία με τους υπουργούς ζήτησαν πολλοί από τους βουλευτές που πήραν τον λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα τους ένα θέμα που κυοφορείται εδώ και καιρό μεταξύ των βουλευτών. Κριτική ωστόσο υπήρχε και για τη συμπεριφορά πολλών γενικών γραμματέων, με τον βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο συγκεκριμένα να παρατηρεί πως πολλοί εξ αυτών έχουν αλαζονικότερη συμπεριφορά από τους ίδιους τους… υπουργούς. Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στην ευρύτερη πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή στις «λαϊκές γειτονιές», όπως αυτή που εκλέγεται (Β΄ Πειραιά). Πιο αιχμηρός όλων εμφανίστηκε ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος (Δυτική Αθήνα) που χαρακτήρισε τους υπουργούς «αλαζόνες που πρέπει να ξεκαβαλικέψουν», ενώ ο Θάνος Πλεύρης (Α΄ Αθήνας) ήταν από εκείνους που ανέδειξαν τα εθνικά θέματα ζητώντας «ενιαία εθνική γραμμή». Προφανώς και ο βουλευτής είχε κατά νουν το θέμα που δημιουργήθηκε με τα 12 μίλια. Ο Χρήστος Κέλλας (Λάρισας) έθεσε ένα σημαντικό θέμα για μεγάλο μέρος πολιτών λόγω της πανδημίας, ζητώντας να συμμετέχει ο ΕΟΠΥΥ στα τεστ για τον κορωνοϊό.

Κατά δεύτερο λόγο υπήρξε συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν την εστίαση, με πολλά μέλη της Κ.Ο. να μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Ο Βασίλης Σπανάκης έθεσε ένα διαφορετικό ζήτημα πλην της καλύτερης επικοινωνίας με τους υπουργούς, ζητώντας να υπάρχει το λεγόμενο feedback. Οταν δηλαδή ένας βουλευτής θέτει ένα ζήτημα, ακολούθως να λαμβάνει απάντηση από τα υπουργεία. Συνολικά μίλησαν πολλοί βουλευτές της Περιφέρειας, όπως η Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Αμυράς, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Μαρία Σπυράκη από την Ευρωβουλή, αλλά και ο Γιώργος Κώτσηρας. Πολλοί βεβαίως βουλευτές έθεσαν και τα τοπικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος εξέφρασε έντονα παράπονα για την απόρριψη εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, της τροπολογίας που κατέθεσε. «Θα πρέπει οι υπουργοί να στέκονται με μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στα προβλήματα των πολιτών», είπε ο βουλευτής.

Εν συνόλω η συνεδρίαση κρίνεται πολύ χρήσιμη και λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό και εκτονωτικά για παράπονα των βουλευτών. Στα ενδιαφέροντα ήταν πως το θέμα της Εκκλησίας που κατά την πρώτη φάση της πανδημίας προκαλούσε πολλές τριβές στο εσωτερικό του κόμματος, βρέθηκε πολύ χαμηλά στην ατζέντα. Στη συνεδρίαση, η οποία άνοιξε με εισήγηση του γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη, έλαβαν τον λόγο 30 βουλευτές. Οπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, η Κ.Ο. θα συνεδριάζει πλέον σε τακτική βάση με τη χρήση της τεχνολογίας. Παρόντες χωρίς να πάρουν τον λόγο ήταν αρκετοί υπουργοί, ενώ από τα κυβερνητικά στελέχη μίλησε μόνο η υφυπουργός Ζωή Ράπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου