Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Εμεινε «ζωντανή» με... τεσσάρα (4-1) η ΑΕΚ

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2020

Μια... διαβασμένη και αποφασιστική ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης στο «Zaporizhzhya City Stadium» και επικράτησε με 4-1 της Ζόρια για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή ήταν μια πολύτιμη νίκη γα τους «κιτρινόμαυρους» καθώς διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Ενωση» ήταν ο Μάρκο Λιβάγια που πέτυχε δυο γκολ, ενώ τα άλλα σημείωσαν οι Τάνκοβιτς και Μάνταλος. Η Ζόρια αιφνιδιάστηκε από την ορμή της ΑΕΚ και έμεινε σε ρόλο κομπάρσου σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.


 Η «Ενωση» απείλησε μόλις στο 2’ όταν ο Σάκοχφ έβγαλε την κάθετη πάσα προς τον Βασιλαντωνόπουλο που έκανε από καλή θέση το σουτ για να διώξει ο γκολκίπερ Σεβτσένκο. Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» στο ξεκίνημα του ματς έφερε τελικά  καρπούς καθώς στο 7’ μετά από γύρισμα του Λιβάγια, ο Τάνκοβιτς με κοντινό σουτ πάνω στη κίνηση έγραψε το 0-1. Στο 15’ ο Λιβάγια τροφοδότησε ξανά τον Τάνκοβιτς που απέφυγε τον Ιβανσιένια και πλάσαρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Σεβτσένκο.

Η Ζόρια έκανε μια προσπάθεια να αντιδράσει όμως οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν καλά οργανωμένοι και δεν τους άφηναν περιθώρια να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Τσιντώτα. Πάντως στο 25’ ο Κοτσέρχιν βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ ωστόσο ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και στο 34’ έκανε το 0-2 με τον Πέτρο Μάνταλο που μπήκε στην περιοχή των Ουκρανών μετά την πάσα του Τάνκοβιτς και νίκησε με καλοζυγισμένο σουτ τον Σεβτσένκο. Στο 38’ ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ξανά, αλλά η κεφαλιά που έπιασε αμαρκάριστς μετά τη σέντρα του Ινσούα ήταν αδύναμη και δεν απείλησε τον Σεβτσένκο. Στο 41’ ο Κοτσέρχιν δοκίμασε ξανά το πόδι του με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ ενώ στο 43’ η Ζόρια είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, αλλά το πλασέ του Καμπάγεφ από κοντά πέρασε άουτ.

Η «Ενωση» ξεκίνησε φουριόζα και το δεύτερο ημίχρονο και στο 54’  πέτυχε ακόμη ένα γκολ (0-3) με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Λιβάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Από το σημείο αυτό οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν τη διαχείριση του αποτελέσματος απέναντι σε μια Ζόρια που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τουλάχιστον το γκολ της τιμής.  Τελικά το γκολ ήρθε για τους Ουκρανούς (1-3)  στο 80’ με καταπληκτικό σουτ του Κοτσέρχιν.

Η «απάντηση» της ΑΕΚ όμως ήταν άμεση και στο 81’ ο Λιβάγια μετά την απόκρουση του Σεβτσένκο στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, έσπρωξε εξ ́επαφής την μπάλα στα δίχυα της Ζόρια για το 1-4. Στο 87’ οι Ουκρανοί άγγιξαν το δεύτερο γκολ όταν σε προβολή του Βέρνιντουμπ η μπάλα αποκρούσθηκε από το οριζόντο δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ που παρατήρησε με κίτρινες κάρτες τον Μάνταλο που χάνει το επόμενο ματς με την Ζόρια στην Αθήνα, αλλά και τους Βέρνιντουμπ, Ανσαριφάρντ και Ινσούα.

ΖΟΡΙΑ: Σεβτσένκο, Κομτσενόσκι (59’ Φαβόροβ), Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν, Ιβανσιένια, Γιούρτσενκο, Καμπάγιεβ (59’ Γκλάντκι) Λούνοβ (46’ Ναζαρίνια), Χρομόβ (46’ Σαγιατμάνες).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς (85’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (75 ́Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (85’Μπότος), Λιβάγια.

*Στο άλλο ματς του έβδομου ομίλου η Λέστερ συνέτριψε με 4-0 την Μπράγκα στην Αγγλία. Τα γκολ των «αλεπούδων» πέτυχαν οι: Ιχεανάτσο (21’, 48’ ), Πρατ (67’) και Μάντισον (78’).

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου: 1. Λέστερ 9 (9-1), 2. Μπράγκα 6 (5-5), 3. ΑΕΚ 3 (5-6), 4. Ζόρια 0 (2-9).

Η επόμενη (4η αγωνιστική) 26 Νοεμβρίου: ΑΕΚ – Ζόρια, Μπράγκα - Λέστερ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου