Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Δεν προβλέπεται να γίνει η παρέλαση στη Βοστώνη το 2021

  Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Θεόφιλος Καμπερίδης με τον γαμπρό του Βασίλη Βασιλειάδη εκ των στελεχών της Ομοσπονδίας και της Ομογένειας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "Ε.Κ."


Του Θεοδώρου Καλμούκου     

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση για την 25η Μαρτίου δεν προβλέπεται να γίνει στη Βοστώνη το ερχόμενο έτος 2021 όπως ανακοινώθηκε κατά τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, η οποία έγινε εξ' αποστάσεως με την εφαρμογή Zoom. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας η οποία διοργανώνει και διεξάγει την παρέλαση, Βασίλης Καυκάς, είπε πως «ο Μαραθώνιος της Βοστώνης που ήταν να γίνει την ίδια εποχή με την παρέλαση μετατέθηκε για το Φθινόπωρο. Οπως είναι τώρα τα πράγματα δεν μπορεί να γίνει παρέλαση στις 11 Απριλίου. Οπότε δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που αποφασίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν να περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και τότε θα δούμε εάν θα γίνει παρέλαση το 2021 και πότε».



Εκφράσθηκε η άποψη από τον Δημήτρη Παπασλή, πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, να γίνει τον Σεπτέμβριο, εάν και εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό και έχει υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία συγκροτείται από 23 συλλόγους και σωματεία, εκ των οποίων οι 18 έχουν καταβάλλει την ετήσια οικονομική τους συνεισφορά, ενώ αντιπροσωπεύθηκαν 13 συνολικά.

Ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς, ο οποίος άνοιξε τη γενική συνέλευση και στη συνέχεια την συντόνισε, είπε, ανάμεσα στα άλλα, πως «θέλω να σας ευχαριστήσω που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας. Και χαίρομαι που σας βλέπω έστω και με αυτό τον τρόπο. Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες γιατί ο κορωνοϊός είναι αμείλικτος.

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Δημήτρης Παπασλήςκαι η σύζυγός του Ελευθερία οι οποίοι έχουν προσφέρει πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες στην Ομοσπονδία, στον Ελληνισμό και τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "Ε.Κ."

Πολλοί είμαστε ευάλωτοι στην πανδημία. Εχουμε χάσει αρκετούς γνωστούς και εδώ και στην Ελλάδα και η προτεραιότητα είναι να παραμείνουμε υγιείς, όχι μόνο εμείς αλλά και οι άνθρωποι των Σωματείων μας/Συλλόγων».

Επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας που η Γενική Συνέλευση γίνεται κατά αυτό τον τρόπο. Πριν πάρουμε την απόφαση για να γίνει η Γενική Συνέλευση ήρθα σε επικοινωνία με τον Νομικό μας Σύμβουλο ο οποίος ήταν καταφατικός».

Εκανε αναφορά στην παρουσία του «Εθνικού Κήρυκα» και εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη που παρέχει στην Ομογένεια της Βοστώνης «και τον Ελληνισμό γενικότερα».

Τόνισε ότι λόγω της πανδημίας «αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις, όπως, Παρέλαση, αδελφοποίηση με την Καλαμάτα, αδελφοποίηση με την Αθήνα», ενώ ανέφερε ότι «δυστυχώς παρευρέθηκα σε κηδείες αρκετών ομογενών μας».

Ανέφερε ότι τέσσερις νέοι με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας πήγαιναν φάρμακα σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι και δεν έχουν συγγενείς.

Πληροφόρησε τη συνέλευση ότι «επικοινώνησε μαζί μου ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης και μου ζήτησε να συμμετάσχει η Ομοσπονδία στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης».

Είπε ακόμα, πως με τον Α' αντιπρόεδρο Κώστα Τραβαγιάκη συναντήθηκαν με την πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας. Είπε ότι «γενικά η συνάντηση πήγε πολύ καλά και αναπτύξαμε τα θέματά μας και συζητήσαμε για καλύτερη συνεργασία και αποτελεσματικότητα με το επίσημο ελληνικό κράτος. Παραδώσαμε στην κ. Πρέσβη ένα Σχέδιο από την Ομοσπονδία που θα μπορούσε να γίνει με ή χωρίς κορωνοϊό για τον εορτασμό για τα 200 της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την Απελευθέρωση της Ελλάδας. Το Σχέδιο αυτό έχει συζητηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Πρέσβης, η Ομοσπονδία μας ήταν η πρώτη δευτεροβάθμια Οργάνωση που έκανε κάτι τέτοιο».

Δόθηκε οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, ενώ ο Κώστας Τραβαγιάκης ανέπτυξε λεπτομερώς και μεθοδικώς προσχέδιο εκδηλώσεων για την 200η επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδος και την πιθανή έκδοση βιβλίου στην Αγγλική για τους εξ' Αμερικής Φιλέλληνες οι οποίοι πολέμησαν και συνέβαλλαν κατά διαφόρους τρόπους στην απελευθέρωση της Ελλάδος.

Ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόφιλος Καμπερίδης συγχάρηκε όλους για την προσπάθεια και τη συμμετοχή στη γενική συνέλευση εν μέσω των δυσκολιών του κορωνοϊού και τόνισε «να μη χαθούμε τουλάχιστον, αλλά να είμαστε σε επικοινωνία» και συμπλήρωσε «να μην απογοητευόμαστε και να μην τα αφήσουμε».

Ο κ. Καυκάς εξήγγειλε ότι στο τέλος Ιουνίου θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου και έκανε έκκληση «να βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν την Ομοσπονδία».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου