Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία το 2021

 Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2020

*Συνεργασία Δήμου – Ελληνικής Αντιπροσωπείας CISMΣτην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021 το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 140 κράτη – μέλη του CISM.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του συμποσίου, που θα γίνει στις υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπάρχει στενή συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Μάλιστα, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 έγινε για το θέμα αυτό τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Σπηλιόπουλου (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και προβολής), Ρόης Αντωνοπούλου (Διεθνών θεμάτων) και του Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ, κ. Σπυρίδωνος Ανδριόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας και οργάνωσης του συμποσίου, με στόχο την έγκαιρη μέριμνα για σωστή υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που θα φέρει στην Ολυμπία εκατοντάδες συνέδρους απ’ όλο τον κόσμο, σε μια περίοδο που, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, ευελπιστούμε να έχει εξαλειφθεί η πανδημία», τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, και πρόσθεσε: «Η Αρχαία Ολυμπία έχει μέγιστη ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς, όχι μόνο ως επιβεβαίωση της παγκόσμιας ακτινοβολίας της, αλλά και ως τονωτική ένεση στην καταρρακωμένη από τον κορονοϊό τοπική οικονομία. Η σχετικά μεγάλη διάρκεια του Συμποσίου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν όχι μόνο τον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και την πόλη, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον του Δήμου μας, με τους τόσο ενδιαφέροντες προορισμούς. Ο Δήμος, ως συνδιοργανωτής, θα συμβάλλει τα μέγιστα για την επιτυχία του Συμποσίου».

Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM, θέλοντας να στρέψει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, διοργανώνει το συμπόσιο αυτό στην Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα του Ολυμπισμού και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την ανάδειξη πτυχών της παγκόσμιας ιστορίας και τη συμβολή του νέου Ελληνικού κράτους στην ανάπτυξη του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών αξιών στη σύγχρονη εποχή, όπως την οραματίστηκε ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν. Για την Ελληνική αντιπροσωπεία του CISM είναι πολύ σημαντικό η παρακαταθήκη του Πιερ ντε Κουμπερτέν να διαμορφώσει μια σύγχρονη αντίληψη σε όλα τα κράτη – μέλη του CSIM ώστε όλοι οι στρατιωτικοί, αντί να μάχονται στα πεδία των μαχών, να αναμετρώνται στα πεδία του αθλητισμού.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου