Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία


Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε

Θα καταφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, να παραμείνει στον Λευκό Οίκο ή το εμβληματικό κτήριο της Ουάσινγκτον θα αποκτήσει νέο ένοικο, τον Τζο Μπάιντεν;Χωρίς αμφιβολία, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του 77χρονου υποψήφιου των Δημοκρατικών καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων τον φέρουν πρώτο και μάλιστα με ικανοποιητική διαφορά.

Δείτε LIVE στον χάρτη ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία

Χωρίς αμφιβολία, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του 77χρονου υποψήφιου των Δημοκρατικών καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων τον φέρουν πρώτο και μάλιστα με ικανοποιητική διαφορά. Ωστόσο ο απερχόμενος 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει συνηθίσει να βλέπει τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων από τη θέση του δεύτερου. Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και το 2016, όταν η τότε αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, προηγείτο και τότε δημοσκοπικά.

Πατήστε με το ποντικάκι στο χάρτη, πάνω στο State που σας ενδιαφέρει και θα δείτε αμέσως το αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή

Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στις 12 ώρα Ελλάδας στην πολιτεία του Βερμόντ.

Οι τελευταίες άνοιξαν στις 6 ώρα Ελλάδας καθώς ανά τις ΗΠΑ υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρας, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτείες θα ψηφίσουν με διαφορά αρκετών ωρών η μία από την άλλη.

Μεγάλες όμως αναμένεται να είναι οι διακυμάνσεις και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς κάθε πολιτεία διέπεται από τους δικούς της κανόνες.

Για παράδειγμα, κάποιες ίσως αποφασίσουν να προηγηθεί η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων που φέτος έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Σημειώνεται ότι ήδη περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε μέσω επιστολικής ψήφου είτε στις πρόωρες κάλπες που στήθηκαν.

Οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν ένα ισχυρό προβάδισμα στον Μπάιντεν, ωστόσο το προβάδισμα μειώνεται σημαντικά στις περίπου 12 πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για τον καθορισμό του αποτελέσματος.

Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 270 από τις ψήφους αυτού που αποκαλείται «κολλέγιο των εκλεκτόρων». Κάθε πολιτεία διαθέτει έναν συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων βασισμένη εν μέρει στον πληθυσμό της.

Αυτό το σύστημα εξηγεί γιατί είναι πιθανό ένας υποψήφιος να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων αλλά να χάσει στις εκλογές – όπως ακριβώς συνέβη με τη Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου