Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Καθηγητής Εντατικής: «Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν»

 Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020

Φωτ: Reuters

Σε μια δήλωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι περίπου 40% των διασωληνωμένων θα καταλήξει.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, τόνισε ότι «οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους με κορωνοϊό στη χώρα μας θα πεθάνουν» και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», διεμήνυσε και υπογράμμισε ότι «η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και πρέπει να ελεγχθεί.

Πακέτο νέων μέτρων

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τη Βόρειο Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι τάσεις αποκλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου δεν κριθούν επαρκείς από την ομάδα των επιστημόνων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από τοπ Αμπου Ντάμπι ενώ την Πέμπτη, αναμένεται η διεξαγωγή και νέας με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Και αυτό επειδή η κινητικότητα κυρίως των εργατών γης θεωρείται υγειονομική βόμβα και φαίνεται να συνιστά τον υπ’ αριθμό ένα αστάθμητο παράγοντα στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της διασποράς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου