Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Η Τουρκία θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν ενεργοποιήσει τους S-400

   Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

«Αν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον ισχυρότερο τρόπο τη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων S-400» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Η Τουρκία θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν ενεργοποιήσει τους S-400 | tovima.gr

Αυστηρό μήνυμα σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν περί εκτόξευσης πυραύλων S-400 στη Μαύρη Θάλασσα από την Τουρκία, στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το Reuters σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, η Άγκυρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για τη σχέση ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει στην κυβέρνηση της Τουρκίας, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η απόκτηση ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων όπως οι S-400 είναι μη αποδεκτή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες μας ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον αυστηρότερο τρόπο την πυραυλική δομική με S-400 ως ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Τουρκία πυροδότησε τους S-400 την ώρα της Συνόδου Κορυφής

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε στον ουρανό από την ακτή της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναμενόταν να προβούν σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων τους S-400, σύμφωνα με τοπικό βίντεο που περιήλθε στο Reuters.

Το βίντεο, που έχει τραβηχτεί στην παραλιακή πόλη Σινώπη, δείχνει μια στενή στήλη καπνού να υψώνεται στον γαλανό ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία είχε εκδώσει αναγγελίες που περιόριζαν τη χρήση του εναέριου χώρου και των υδάτων στα ανοικτά των παραλίων ώστε να επιτραπούν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο αναλυτής αμυντικών θεμάτων Τουράν Ογούζ δήλωσε πως μια προκαταρκτική εκτίμηση του χρώματος, της έντασης, της γωνίας και της κατεύθυνσης του καπνού στο βίντεο δείχνει πως επρόκειτο πιθανόν για πυραύλους S-400.

Η γωνία της στήλης καπνού δείχνει πως ο στόχος «δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δέσμευσε περιοχές στη Μαύρη Θάλασσα με NAVTEX και NOTAM, ώστε να γίνουν οι πρώτες δοκιμές των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά χθες με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου