Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

Αμερικανικές εκλογές: Ακυρώνεται το δεύτερο debate που ήταν προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, 2020

Oι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν «άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

POOL NEW / REUTERS

Δεν θα διεξαχθεί τελικά η δεύτερη τηλεμαχία που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν.

«Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό προεδρικό ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ανεξάρτητης επιτροπής που διοργανώνει την τηλεμαχία.

Η ίδια επιτροπή προσθέτει πως οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν «άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η επιτροπή είχε ζητήσει η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, που επρόκειτο να γίνει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, να γίνει μέσω Διαδικτύου, κάτι που ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά.

 

Ρεκόρ Αμερικανών έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 3η Νοεμβρίου

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί σπεύδουν με πρωτόγνωρο ρυθμό να ψηφίσουν πριν την ορισμένη ημερομηνία των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις επιστολικές ψήφους τα οποία ίσως προμηνύουν και συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές.

Οι περισσότεροι δε είναι Δημοκρατικοί. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι σε εθνικό επίπεδο το 5% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών δήλωσε ότι έχει ήδη ψηφίσει, έναντι του 2% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων. Περίπου το 58% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών σκοπεύει να ψηφίσει νωρίτερα , έναντι του 40% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.

Σημειώνεται βέβαια πως ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει ταχθεί κατά της επιστολικής ψήφου, εξαπολύοντας αβάσιμες κατηγορίες ότι οδηγεί σε νοθεία γεγονός που έχει αποθαρρύνει μάλιστα αρκετούς ψηφοφόρους από το να επιλέξουν την επιστολή ψήφο για να ασκήσουν το δικαίωμα στο εκλέγειν. 

Λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες πριν την 3η Νοεμβρίου, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός περισσότερες από δέκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με το Unites States Elections Project, που καταρτίζει στοιχεία για τις πρώιμες ψήφους.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην επέκταση της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου σε κάποιες πολιτείες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεφαλής του Elections Project.

HuffPost Gr (Με πληροφορίες από Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου