Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία με νόμο επεκτείνει την περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης από Κρήτη, Κάρπαθο έως Κύπρο

 Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Ο υπ.Μεταφορών συνδέει το νέο "Εθνικό Σχέδιο" της χώρας με την Γαλάζια Πατρίδα, αναρτά χάρτες και στέλνει χαιρετίσματα στα ερευνητικά τουρκικά σκάφη.

TURKISH MINISTRY OF TRANSPORTS
Turkish MInistry of Transports

Τετελεσμένα προσπαθεί να δημιουργήσει για μια ακόμη φορά η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας να ανακοινώνει πως η κυβέρνηση προχώρησε σε επέκταση της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης. 

Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στο Twitter κάνει λόγο περί ”Γαλάζιας Πατρίδας” ενώ ανάρτησε και σχετικό χάρτη  και όπως φαίνεται, με το νέο νόμο που πέρασε επεκτείνει την περιοχή ευθύνης στην Ανατολική Μεσόγειο από την Κάρπαθό και την Κρήτη έως την Κύπρο πέραν του μισού Αιγαίου που ήδη θεωρεί πως είναι στη δικαιοδοσία της. 

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, αναφέρερι στην ανάρτησή του στέλνει και χαιρετισμούς στα ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας: ««Χαιρετίσματα στο Φατίχ, στο Γιαβούζ και στο Κανουνί. Στη Γαλάζια Πατρίδα μας, την περιοχή ερευνών και διάσωσης την επεκτείναμε με τρόπο που θα περιλαμβάνει και τις περιοχές όπου πραγματοποιούν εργασίες τα ερευνητικά μας πλοία. Καλορίζικο το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης».

 Σημειώνεται πως η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν το θέμα της επέκτασης της περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση ήταν μεταξύ αυτών που ήθελε να θέσει στον διάλογο που επρόκειτο να αρχίσει με την Ελλάδα. Ωστόσο η Αθήνα είχε ξεκαθαρίσει πως θα συζητούσε μόνο θέμα οριοθέτησης θαλασσιών ζωνών, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. 

Επίσης η Τουρκία ήδη από το 1989 είχε ορίσει παρανόμως και αυθαίρετα ως περιοχές δικής της ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση, περιοχές του Αιγίου που ανήκουν στην ελληνική δικαιοδοσία, αλλά τώρα όπως φαίνεται επεκτείνει αυτή. 

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου