Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Θυελλώδης συνεδρίαση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ

 Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2020


Από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης (Φωτογραφία: Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στην αίθουσα του Σταθακείου, από το Δ.Σ. έδωσαν το παρών οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Καλαμαράς, Σταύρος Ζιώνγκας, Στέφανος Αμανατίδης, Βασίλειος Γκουρνέλος, Βασίλειος Ενγκλέζος, Γιάννης Νικολόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Παλιούρας και Π. Μιχαλέας, ενώ παραβρέθηκε και ο Νίκος Μπάρδης, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και δεν συνυπέγραψε τα πρακτικά. Παρών ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Γεωργόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων, Τιμολέων Κακούρος.

Ειδικότερα, ο Νίκος Μπάρδης υπενθύμισε ότι ο ίδιος, ο Βασίλειος Γκουρνέλος και ο Σταύρος Ζιώνγκας έχουν παραιτηθεί από το καλοκαίρι, θεωρώντας ότι η συνεδρίαση αυτή δεν είχε καμία ισχύ λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ έντονα αντέδρασε και ο κ. Γεωργόπουλος.

Ο κ. Μεϊμάρογλου απάντησε πως το καταστατικό τον καλύπτει, προωθώντας στη συνέχεια προς ψήφιση την παραπομπή στο πειθαρχικό τόσο του Πέτρου Γαλάτουλα, όσο και του Διονύση Πυλαρινού. Για τον κ. Γαλάτουλα, έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες εκκρεμότητες οικονομικής φύσεως, ενώ ο κ. Πυλαρινός εμφανίζεται να εξύβρισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο έξι σύμβουλοι, με πέντε να ψηφίζουν υπέρ της παραπομπής κι έναν ενάντια. Παράλληλα, καταχωρήθηκε ως εγκεκριμένη η ανάθεση καθηκόντων νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας στον ομογενή δικηγόρο, Τάσο Παρδάλη, αλλά και η διενέργεια Γ.Σ. δι’ αλληλογραφίας.

Τι απάντησαν Γαλάτουλας και Μεϊμάρογλου

Εμφανώς εξοργισμένος για όσα εκτυλίχθηκαν στο Σταθάκειο δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος έκανε λόγο για «ενέργειες που αντίκειται στο καταστατικό από ένα Δ.Σ. χωρίς απαρτία».

«Το Δ.Σ. δεν είχε απαρτία. Ο κ. Μπάρδης, για παράδειγμα, δεν υπέγραψε. Καμία απόφαση δεν είναι έγκυρη. Επίσης, δεν έχει δικαίωμα να κάνει Δ.Σ., διότι το καταστατικό προβλέπει ότι πρέπει να δώσει την ατζέντα ο πρόεδρος και να συνυπογραφεί από τον ίδιο και την Γ.Γ. Δεν έγινε. Εξάλλου, το Δ.Σ. έχει παραιτηθεί. Μένουν μόνο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ.Γ. και Ταμίας για θέματα προς διεκπεραίωση. Ο άνθρωπος έχει να κάνει απαρτία σε Δ.Σ. εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν αναγνωρίζω τις αποφάσεις, αλλά δεν είναι θέμα τι λέω εγώ. Να διαβάσετε το καταστατικό. Ο κ. Μιχαλέας για παράδειγμα είχε παραιτηθεί. Πώς ξαναγύρισε; Ο Γκουρνέλος έχει παραιτηθεί. Πού τους είδε τους 11;», αναφέρει ο κ. Γαλάτουλας, αμφισβητώντας την ισχύ του κ. Μεϊμάρογλου.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είχαμε ζητήσει την παραίτησή του ενώ ενεργοποιήσαμε το άρθρο για δυσλειτουργία της Ομοσπονδίας. Παρενέβησαν τότε οι πρώην πρόεδροι και συμφωνήσαμε, λόγω της παρέλασης που ακολουθούσε, να παραμείνει στη θέση του μέχρι τότε και μετά… τέλος. Για εμάς είναι παραιτημένος πρόεδρος. Επίσης, το καταστατικό λέει ότι οι εκλογές γίνονται την πρώτη Κυριακή ή δεύτερη του Ιουνίου. Εάν συμβεί απρόοπτο τότε γίνεται Γενική Συνέλευση και αποφασίζει ότι θα γίνουν οι εκλογές . Αυτός δεν το έκανε. Θα καλέσω εγώ Γενική Συνέλευση. Εφόσον δεν τήρησε το καταστατικό αυτός, σαν Α’ Αντιπρόεδρος με αίσθημα ευθύνης πρέπει να την καλέσω εγώ», είπε ο κ. Γαλάτουλας.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κατηγόρησε εκ νέου τον Πέτρο Γαλάτουλα και τους συμβούλους που απέχουν για «παρακώλυση του έργου της Ομοσπονδίας», τονίζοντας ότι τα όργανά της πρέπει να βρουν έναν τρόπο λειτουργίας.

«Αυτοί παρακωλύουν το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου. Την Τρίτη όντως ήρθαν αναπληρωματικοί, διότι επειδή απείχαν από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, αναγκάστηκα και έφερα τους αναπληρωματικούς. Μπορεί να λένε πως είναι παράνομο, όμως είχαν εκλεγεί οι άνθρωποι αυτοί. Θα μας εκβιάζουν όποτε θέλουν και όπως θέλουν θα κάνουν», είπε ο κ. Μεϊμάρογλου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τον Πέτρο Γαλάτουλα να δώσει απολογισμό για τα δικά του πεπραγμένα, ξεκαθαρίζοντας πως, ειδάλλως, δεν θα προκηρυχθούν εκλογές.

«Εάν ο κ. Γαλάτουλας δεν μου φέρει απολογισμό, δεν θα κάνω εκλογές. Δεν εμφανίζεται στην Ομοσπονδία να μου κάνει τον απολογισμό. Να φέρει τις αποδείξεις να καθίσουμε να τα βρούμε όλα, με διαφάνεια», κατέληξε ο κ. Μεϊμάρογλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου