Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ομογενείς έθεσαν ερωτήσεις στον Τζο Μπάιντεν

   Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

Αssociated Press

Ο Τζο Μπάιντεν φιλοξενήθηκε στο πλατό του τηλεοπτικού δικτύου ABC από τον ομογενή δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι παρουσιαστής και συντονιστής της εκπομπής ήταν ο ομογενής δημοσιογράφος, Τζορτζ Στεφανόπουλος (George Stephanopoulos), ο οποίος και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και αποδοχή από το κοινό, αλλά και η ταυτόχρονη παρουσία δυο ακόμη Ελληνοαμερικανών, που έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Μπάιντεν.

Ο λόγος για τον Αντώνη Αργυράκη (Anthony J. Argirakis), πολιτικό μηχανικό από το Πίτσμπουργκ, και την Αντζέλικα Πολυτάρχου, οικονομική σύμβουλο από την περιοχή του Κόνκορντβιλ. Κοινό χαρακτηριστικό, πέρα από την ελληνική καταγωγή τους; Αμφότεροι ήταν δηλωμένοι Ρεπουμπλικανοί και υποστηρικτές του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Αργυράκης ρώτησε τον Τζο Μπάιντεν για την επικείμενη πρόθεσή του να καταργήσει τον φορολογικό νόμο του Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον εκλεγεί, εκφράζοντας την ανησυχία του για το κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει την οικονομία, με τον κ. Μπάιντεν να υπεραμύνεται του σχεδίου του, τονίζοντας ότι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στις μεγάλες επιχειρήσεις -από το 21 στο 28%- θα φέρει μεγάλα χρηματικά ποσά στα κρατικά ταμεία.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αντώνης Αργυράκης συνομιλεί με τον Τζο Μπάιντεν στο Townhall του ABC (Φωτογραφία: ABC)

Από την πλευρά της, η Αντζέλικα Πολυτάρχου ρώτησε τον Τζο Μπάιντεν την άποψή του για το νομοσχέδιο πάταξης του εγκλήματος (crime bill) που εισήγαγε το 1994, για το οποίο είχε δεχθεί σκληρή κριτική, αφού είχε θεωρηθεί προκατειλημμένο απέναντι σε μειονότητες.

Ο κ. Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι το νομοσχέδιο είχε «θετικά και αρνητικά», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι πολιτικοί σύμβουλοι των Αφροαμερικανών το είχαν εγκρίνει. Παράλληλα, προσέθεσε ότι είχε θετικές διατάξεις σχετικά με τις γυναίκες αλλά και την οπλοφορία.

«Δεν με ικανοποίησε ο Μπάιντεν»

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», η Αντζέλικα Πολυτάρχου αναφέρθηκε στην εμπειρία της συμμετοχής στην τηλεοπτική αναμέτρηση, όπως επίσης και στο γεγονός ότι συνυπήρξε με έναν ακόμη ομογενή, εκτός από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο.

«Ηταν πολύ όμορφο ότι ήμασταν Ελληνες εκεί και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος ήταν πολύ ευγενικός. Υποστηρίζω τον Τραμπ, αλλά είχα τη δυνατότητα να κάνω αίτηση συμμετοχής και να δώσω δυο ερωτήματα, που θα επέλεγαν το ένα. Μου είπαν ότι ο Τζορτζ με κάλεσε, ενώ έμαθα ότι θα ήταν και άλλος ένας Ελληνας. Ετσι πήγαμε εκεί», τόνισε η κ. Πολυτάρχου, προσθέτοντας ότι ελήφθησαν προληπτικά μέτρα με τεστ για την Covid-19 αλλά και τον περιορισμό της ταυτόχρονης παρουσίας των συμμετεχόντων στο στούντιο.

Σχετικά με την απάντηση του Τζο Μπάιντεν στο ερώτημά της, η κ. Πολυτάρχου, που κατάγεται από τη Λειβαδιά και τη Σπάρτη, εξέφρασε την απογοήτευσή της, τονίζοντας ότι δεν αλλάζει στάση ως προς το ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές.

Εθνικός Κήρυξ

Η ομογενής Αντζέλικα Πολίταρχος κατά την ερώτηση στον Τζο Μπάιντεν (Φωτογραφία: ABC)

«Είχα βάλει δυο ερωτήσεις. Αυτή η ερώτηση ήταν σημαντική για εμένα, διότι τη δεκαετία του '80 είχα επιχείρηση σε μια κακόφημη γειτονιά. Απ' ό,τι είδα, δεν μπορούσε να απαντήσει. Την τελευταία στιγμή, είχα ζητήσει να την αλλάξω και να ρωτήσω για το δημοσίευμα της 'New York Post', αλλά μου είπαν πως, επειδή ήταν της τελευταίας στιγμής, θα το ρωτούσε ο Γιώργος. Πάντως, ούτε εγώ ικανοποιήθηκα από την απάντησή του. Το ίδιο και άλλοι συμμετέχοντες με τους οποίους μίλησα, δεν τους κάλυψαν οι απαντήσεις του», αναφέρει η Πολυτάρχου, συμπληρώνοντας πως «θα ψηφίσω πάλι τον Τραμπ. Το ίδιο και πολλοί πελάτες μου, οι οποίοι είδαν διαφορά στο εισόδημά τους».

Ο «Ε.Κ.» ζήτησε σχόλιο και από τον Αντώνη Αργυράκη αλλά δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της επικοινωνίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου