Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ναγκόρνο – Καραμπάχ : Μια πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί

 Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2020

Η σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν τείνει να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο και γεωπολιτική αναμέτρηση ξένων δυνάμεων – Ρωσία και Τουρκία έρχονται ξανά σε αντιπαράθεση μετά τη Συρία και τη Λιβύη


Αρμένιος στρατιώτης χειρίζεται το πυροβόλο κατά τη διάρκεια μάχης με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Σχεδόν 300 μικροαναφλέξεις έχουν σημειωθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με το International Crisis Group, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση είναι σοβαρότερη. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία υποστηρίζει τόσο έμπρακτα τους Αζέρους στο πεδίο της μάχης με ντρόουν και μαχητές. Η σύγκρουση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μία ακόμη γεωπολιτική αναμέτρηση ξένων δυνάμεων, όπως στη Συρία και στη Λιβύη.

Πολλοί μιλούν για ένα τρίτο μέτωπο που ανοίγει ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία. «Βρισκόμαστε αναμφίβολα ένα βήμα μακριά από μεγάλης κλίμακας πόλεμο στην περιοχή» δήλωσε η Ολέσια Βαρτανιάν, αναλύτρια για τον Νότιο Καύκασο από το International Crisis Group, επικαλούμενη τον βαρύ αζέρικο οπλισμό σε όλη την πρώτη γραμμή. «Αυτό αποκλείεται να συμβαίνει λόγω μιας μικρής, τοπικής ανάφλεξης». Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν κήρυξαν γενική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου