Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Βασανισμός ζώων: Μετατρέπεται σε κακούργημα – Έρχεται παράρτημα αστυνομίας ζώων

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Εξάλειψη των απαράδεκτων φαινομένων

Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Οργή από την κτηνωδία στη Νίκαια

Σοκ έχει προκαλέσει η βάναυση επίθεση στη Νίκαια, όπου άντρας μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου σκύλο, προκαλώντας του βαριά τραύματα.

Η πληγή στο ζώο ήραν τόσο βαθιά που τον τραυμάτισε στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα το κακόμοιρο ζώο να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Δεν ακουγόταν. Δεν γαύγιζε. Δεν αντιδρούσε.

Όπως είχε περιγράψει ο Πύρρος Γιωτόπουλος, κτηνίατρος διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων, στο MEGA, «για να σκίσεις σάρκα με σουγιά, με μαχαίρι, να μπεις σε αυτή την διαδικασία να δεις τα χέρια σου να ματώνονται, να νιώσεις πως είναι να σκίζεις δέρμα αλλουνού, δεν είναι απλό αυτό το πράγμα».

Με δεμένο το πόδι και τα πλευρά του και τα σημάδια της φρικτής επίθεσης ακόμη εμφανή, ο σκύλος που μαρτύρησε στη Νίκαια, αναρρώνει στο κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων και δέχεται τα χάδια των υπευθύνων.

Μερικές ώρες νωρίτερα, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

Οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του και εξέφρασαν τον θυμό τους για την αποτρόπαια πράξη, αποκαλώντας τον δράστη «δολοφόνο».

Φρίκη στην Πάτρα: Μαχαίρωσαν οκτώ γάτες

Μετά το σοκ στη Νίκαια από τις μαχαιριές που δέχθηκε σκύλος στη μέση του δρόμου τώρα ήταν η σειρά της Πάτρας για να αποκαλυφθεί ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό.

Πατρινή που περπατούσε στο δρόμο είδε μπροστά της ένα μακάβριο θέαμα. Οκτώ γάτες μαχαιρωμένες. Όσοι πέρασαν από εκεί και είδαν τις γάτες δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ.

Τα άτυχα ζώα φαίνεται να είχαν υποστεί απίστευτο μαρτύριο πριν ξεψυχήσουν. Η γυναίκα που είδε πρώτη αυτές τις φρικτές εικόνες, με τα άψυχα σώματα των γατών να είναι αποκεφαλισμένα, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου