Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής: Δευτερολογίες για τα ελαφρυντικά την Παρασκευή

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

EUROKINISSI

Για το πρωί της Παρασκευής διέκοψε τη συνεδρίασή του το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη οργάνωσης. Η εισαγγελική πρόταση δεν αφορούσε την διευθυντική ομάδα αλλά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την οργάνωση.

Η  συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών και σε δεύτερη φάση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες, ενώ θα ακολουθήσει η πιο κρίσιμη φάση κατά την οποία θα κριθούν οι αναστολές.

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του «σύννομου βίου» (σ.σ. έτσι αποκαλείται πλέον ο πρότερος έντιμος βίος) σε κάθε κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση, ζήτησε τελικά η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, μετά την αρχική απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, που προκάλεσε η σύγχυση από την πρώτη εισήγηση, και πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας άλλαξε την πρότασή της.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό το ελαφρυντικό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές, που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παπά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο) και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για τις επιθέσεις σε Αντίπνοια και Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου