Εάν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν, είναι ότι οι πόνοι στο στομάχι είναι τρομερά δυσάρεστοι, αφού όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές ενοχλήσεις δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, δεν μπορείτε να σκεφτείτε και, το πιο σημαντικό, δεν μπορείτε πραγματικά να φάτε.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, εάν καταφέρετε να τα φάτε, θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των ενοχλήσεων στο στομάχι. Ορισμένα τρόφιμα θα βοηθήσουν λίγο περισσότερο από άλλα και θα πρέπει να δοκιμάσετε για να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Σε γενικές γραμμές, ένας καλός κανόνας είναι να αποφεύγετε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες (για προφανείς λόγους) και τρόφιμα με πολύ αλάτι, ζάχαρη ή μπαχαρικά, καθώς αυτά μπορεί να διεγείρουν τον γαστρεντερικό σας σωλήνα με έναν τρόπο που δεν θα θέλατε.

Ορίστε, λοιπόν, ποιες τροφές φαίνεται να «ηρεμούν» το στομάχι.

*Τζίντζερ

 

Αυτό το συστατικό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον μεγάλωσε πίνοντας τζιτζιμπίρα για τους πόνους στο στομάχι. Ο λόγος για τον οποίο το τζίντζερ είναι τόσο χρήσιμο είναι ότι βοηθά στην κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτό σημαίνει απλώς ότι κρατά τα πάντα ομαλά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας.

*Ζυμαρικά

 

Το άσπρο ρύζι, τα ζυμαρικά και τα κράκερ δεν απαιτούν πολλή δουλειά για να διασπαστούν, οπότε είναι πραγματικά εύκολο να αφομοιωθούν από τον οργανισμό σας. Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα είναι ευχάριστα στη γεύση και τη μυρωδιά, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή όταν έχετε ενοχλήσεις στο στομάχι.

*Μπανάνες

 

Δεν είνα τυχαίο ότι οι μπανάνες θεωρούνται η κορυφαία τροφή που μπορεί να φάει κανείς όταν έχει hangover. Οι μπανάνες καταπολεμούν τη ναυτία, είναι ευχάριστες στη γεύση και εύκολες στην πέψη. Μάλιστα, οι ηλεκτρολύτες στις μπανάνες θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας, ειδικά μετά από εμετό ή διάρροια.

*Μέντα

Η μέντα δρα ως αντισπασμωδικό του γαστρεντερικού σωλήνα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ηρεμεί τους μυς του στομάχου και βελτιώνει την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε ορισμένα εστιατόρια σερβίρουν τσάι μέντας στο τέλος του γεύματος.

*Χαμομήλι

 

Το χαμομήλι είναι ίσως το πιο διάσημο ρόφημα για την αντιμετώπιση των στομαχικών ενοχλήσεων, καθώς φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση των διαταραχών του στομάχου και των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Μπορείτε να καταναλώσετε το χαμομήλι ως ρόφημα, το οποίο θα βρείτε σε φακελάκι ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Αν θέλετε να το παρασκευάσετε μόνοι σας, χρησιμοποιήστε 4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι, ρίξτε καυτό νερό από πάνω του και καλύψτε το για 5-10 λεπτά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χαμομήλι, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το ρίξετε σε καυτό νερό και να το αφήσετε για 3 λεπτά.

*Παπάγια

 

Αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στην πέψη.

*Κουρκουμάς

 

Ο κουρκουμάς θεωρείται βοηθητικός για τους ανθρώπους με γαστρεντερικά προβλήματα (π.χ. σπαστική κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουµά σε όλα σχεδόν τα φαγητά σας (ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί), ενώ μπορείτε να τον απολαύσετε και ως ζεστό ρόφημα (βράστε τη ρίζα ή τη σκόνη του κουρκουµά σε νερό κι έπειτα σουρώστε).

imommyanddaddy