Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

«Σεισμός» με ομογενή δημοσιογράφο στο Ανκορατζ της Αλάσκα

  Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Η ομογενής δημοσιογράφος Μαρία Αθενς (2η από δεξιά) σε εκδήλωση στο Ανκοραζ.(Loren Holmes/Anchorage Daily News via AP)

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ των «New York Times», όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν η Μαρία Αθενς, η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς KTBY και KYUR (σ.σ. διαύλους - συνεργάτες των «Fox News» και «ABC» στην περιοχή) ανέβασε στην επαγγελματική της σελίδα στο Facebook ένα βίντεο - προαναγγελία μιας συνταρακτικής είδησης, βάσει της οποίας ο Μπέρκοβιτζ «ψάρευε» ανήλικες σε σχετική παράνομη ιστοσελίδα, αναρτώντας εκεί «τολμηρές» φωτογραφίες του.

Το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου επιτέθηκε στην Μαρία Αθενς, προχωρώντας σε μια δήλωση που την αποκαλούσε «εχθρικό άτομο» που «δεν είναι στα καλά του» (unwell), με την δημοσιογράφο να απαντά με ανάρτηση μιας φωτογραφίας με τον Δήμαρχο σε γυμνή οπίσθια όρθια λήψη, μέσα σε μια μπανιέρα.

Παρά το γεγονός ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Άνκορατζ έκανε γνωστό πως, σε συνεργασία με το FBI, δεν βρέθηκαν «επιβαρυντικά στοιχεία» για τον Δήμαρχο, η συνέχεια ήταν δραματική. Την Παρασκευή, ο Μπέρκοβιτζ διέρρευσε σε δημοσιογράφο -την οποία τοπικά ΜΜΕ την εμφάνισαν ως φίλα προσκείμενη- ένα ηχητικό μήνυμα που άφησε η Αθενς στο τηλέφωνό του, λίγο πριν την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Σε αυτό, η ομογενής δημοσιογράφος, μιλώντας εν βρασμώ, προαναγγέλλει την ενέργειά της, ενώ εξαπολύει ύβρεις εναντίον του Μπέρκοβιτζ, που επικεντρώνονται στην εβραϊκή καταγωγή του, αναφέροντας πως, αν ήταν στο χέρι της, η ίδια θα σκότωνε αυτόν και την σύζυγό του.


Η ομογενής δημοσιογράφος Μαρία Άθενς (Φωτογραφία: Facebook/Athens Maria)

Παράλληλα, λίγες ώρες αργότερα, η Αθενς συνελήφθη, μετά από επεισόδιο με στέλεχος του καναλιού -με το οποίο τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι συνδεόταν ερωτικά- και αφέθηκε ελεύθερη το Σαββατοκύριακο, πληρώνοντας εγγύηση ύψους 100 δολαρίων, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για επιθετική συμπεριφορά, εγκληματική βλάβη και απείθεια.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού δήλωσε στους «NYT» πως το θέμα της παιδοφιλίας «δεν επρόκειτο να βγει στον αέρα» και ότι είχε ζητηθεί από την Άθενς -η οποία τέθηκε εκτός καναλιού την Δευτέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να αφαιρέσει από την ετικέτα της δημοσίευσης τα δυο κανάλια.

Ενώ, όμως, πολιτικά στελέχη του Ανκορατζ στάθηκαν στο πλευρό του Μπέρκοβιτζ, την Δευτέρα εκείνος προχώρησε σε μια δήλωση μέσω της οποίας παραδέχθηκε ότι είχε «ανάρμοστες σχέσεις» με την Μαρία Άθενς, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό. Την Τρίτη το απόγευμα, δε, επανήλθε και υπέβαλε την παραίτησή του.

Από την πλευρά της, η Άθενς, που έχει έρθει στο στόχαστρο, υπεραμύνεται της αρχικής θέσης της, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που έχει εναντίον του πρώην, πλέον, Δημάρχου, είναι αδιάσειστα.

Εθνικός Κήρυξ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου