Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Basketball Champions League: Στον τελικό η ΑΕΚ, 99-75 τη Σαραγόσα

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2020

Ευρωκίνηση

Ενα κουβάρι οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το θρίαμβο επί της Σαραγόσα και την πρόκριση στον τελικό του Basketball Champions League. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Ταϊρίς Ράις, Κιθ Λάνγκφορντ, Γιανίκ Μορέιρα, Ματ Λοτζέσκι, Νίκος Ρογκαβόπουλος έκαναν σπουδαία δουλειά στο σκοράρισμα, με τη Σαραγόσα να συμβιβάζεται από νωρίς με τη μοίρα της. Οι Ισπανοί έχασαν με τραυματισμό τον Ρασίντ Σουλάιμον που έπαιξε μόλις τρία λεπτά, πλην του Ντι Τζέι Σίλι δεν υπήρχε άλλος σε καλή κατάσταση και το όνειρο της συμμετοχής στο ματς του τροπαίου διαλύθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, από την πρώτη κιόλας περίοδο. 

Τα δύο γρήγορα φάουλ του Γιάνκοβιτς, στα 18 πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, έμοιαζαν με κακό οιωνό ωστόσο η ΑΕΚ ήταν πολύ έτοιμη γι’ αυτόν τον ημιτελικό. Δύο τρίποντα του Χρυσικόπουλου και τέσσερις σερί πόντοι του Λάνγκφορντ έγραψαν το 12-0 στο 4', με τους Μπρουσίνο - Μπένζινγκ να απαντούν με δικό τους 0-8, αλλά να μην καταφέρνουν κάτι περισσότερο. Το 26-15 της πρώτης περιόδου κολάκευε τους Ισπανούς κι αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια. 

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντα του Λοτζέσκι, ο Ράις ήταν πολύ συγκεντρωμένος και το 38-19 στο 13’ άρχισε να ξεχωρίζει τους έτοιμους από τους ανέτοιμους. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε ο Ντι Τζέι Σίλι να πάρει τη μπάλα και να παίξει με τρομερό πείσμα, η Σαραγόσα θα είχε βρεθεί ακόμη πιο πίσω στο σκορ καθώς ο γίγαντας Χλίνασον έκανε έρμπολ απέναντι σε παίκτες πολύ κοντύτερους, ο Μπρουσίνο χάθηκε και το 53-32 του ημιχρόνου δεν άφηνε περιθώρια για ελπίδες. 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο. Ισα-ίσα που η Σαραγόσα ήταν ακόμη χειρότερη, απέναντι στην ΑΕΚ που δεν σήκωνε το πόδι από το γκάζι, συνέχισε να πιέζει και να ανεβάζει τη διαφορά. Αυτή πέρασε πάνω από τους 30, άπαντες απολάμβαναν τη βραδιά, τα χαμόγελα υπήρχαν σε όλο τον πάγκο και οι Ισπανοί συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους. Οι μεν κοιτάζουν τον τελικό, οι δε τον αδιάφορο μικρό τελικό που πραγματικά ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί συνεχίζει να υπάρχει.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 53-32, 83-57, 99-75.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ατκινς, Χρυσικόπουλος 10 (2 τρ.), Γκίκας 3, Λάνγκφορντ 18 (4), Ματσιούλις 6 (1), Γιάνκοβιτς 6, Λοτζέσκι 11 (3), Μορέιρα 10, Ράις 18 (1), Ρογκαβόπουλος 10 (2), Σλότερ 5, Ζήσης 2.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ (Οκάμπο): Μπένζινγκ 6, Ενις 13 (2), Φερνάντεθ, Γκαρσία 6 (2), Χλίνασον 11, Μπαρέιρο 4, Μπρουσίνο 15 (1), Σαν Μιγκέλ, Σίλι 18 (2), Σουλάιμον, Τόμπσον 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου