Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι» για απώλεια 46 εκατ. θέσεων στον παγκόσμιο κλάδο αερομεταφορών

 Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020

Η δραματική μείωση των αεροπορικών ταξιδίων εξαιτίας του κορωνοϊού και η «αιμορραγία» των αεροπορικών εταιρειών που αναγκάζονται να κρατήσουν καθηλωμένα το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών τους θέτει σε κίνδυνο έως και 46 εκατ. θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Air Transport Action Group (ATAG), η δραματική πτώση της αεροπορικής ζήτησης και η πολύ αργή ανάκαμψη απειλούν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροπορίας και περισσότερες από τις μισές σε σύνολο 87,7 εκατ. θέσεων εργασίας που έχουν άμμεση ή έμμεση σχέση με τον κλάδο των αερομεταφορών και αλυσίδων τροφοδοσίας.

«Γνωρίζουμε ότι πολλές θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζεται στις αεροπορικές υπηρεσίες είναι σε κίνδυνο», δηλώνει στο Reuters ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, οργανισμού που εκπροσωπεί αεροπορικές, αεροδρόμια, κατασκευστές αεροσκαφών και άλλες εταιρείες του κλάδου. 

Η ATAG κρούει τον κώδωνα κινδύνου την ώρα που οι αερομεταφορείς υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την αεροπορική κίνηση του 2020, καθώς η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και οι περιορισμοί στα ταξίδια επισκιάζουν τις προοπτικες του κλάδου. Οι εκτιμήσεις της ATAG βασίζονται σε μελέτη σε συνεργασία με την Oxford Economics.

Oι αερομεταφορείς ασκούν πιέσεις στις κυβερνήσεις να καταργήσουν τις καραντίνες και άλλους περιορισμούς στα ταξίδια και να υιοθετήσουν την τακτική των γρήγορων test Covid-19 στα αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου