Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 453 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι – 5 νέα κρούσματα στην Ηλεία

 Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 453 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3.434 (14,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.698 (40,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 82 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. 181 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, σήμερα, Πέμπτη, καταγράφονται πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ένα από τα παραπάνω κρούσματα, είναι εκείνο της εκπαιδευτικού της β/θμιας εκπαίδευσης, για το οποίο το Patrisnews, σας πληροφόρησε χθες (διαβάστε περισσότερα εδώ), ενώ ανάμεσα τους καταγράφεται και το κρούσμα για το οποίο σας ενημερώσαμε σήμερα, σχετικά με τον νεαρό από την Αμαλιάδα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αναστάτωση και στην περιοχή της Κρέστενας

Σε καραντίνα έχουν τεθεί δυο εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγοί) στην Ηλεία, αφού είναι στενές επαφές με ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί σε covid-19.

Οι δυο εκπαιδευτικοί, να τονίσουμε, ότι δεν έχουν βγει θετικοί στον ιό, αλλά επειδή κοντινό τους πρόσωπο είναι θετικό σε covid-19, δεν πρόκειται να πάνε στα σχολεία εργασίας τους για λόγους ασφάλειας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα πάνε στο σχολείο αύριο και τα παιδιά των δυο σχολικών μονάδων όπου υπηρετούσαν οι δυο εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία Βρίνας και Αμπελώνα (ενδέχεται αύριο να ανακοινωθεί η απόφαση να κλείσουν για 14 ημέρες).

Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται να γίνει γνωστή και η γνωμάτευση της διεύθυνσης Υγείας.

Για τον μαθητή σε σχολείο της περιοχής Κρεστένων, το δεύτερο κρούσμα είναι καθαρό, αν και το παιδί παραμένει σε καραντίνα, για λόγους ασφάλειας περισσότερο.

Εξακολουθούν δε να είναι κλειστά έως και την επόμενη εβδομάδα το ειδικό σχολείο Κρεστένων και το δημοτικό σχολείο Φρίξας

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου