Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Έχασαν, ο Joe Kennedy για τη Γερουσία των ΗΠΑ και η Dr. Natalia Linos για τη βουλή των ΗΠΑ

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2020

Είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος Kennedy
χάνει εκλογική αναμέτρηση.

Η "εποχή κορωνοϊού" εναντίον της Δρ. Λινός;
Στις 10:30μμ ο μέχρι τώρα ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Τζο Κέννεντυ μίλησε στους υποστηρικτές του και είπε «πριν λίγο, τηλεφώνησα τον Γερουσιαστή Edward Markey και του έδωσα συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη…».
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας Κέννεντυ χάνει στις εκλογές.  Όταν πριν 11 μήνες ο Τζο Κέννεντυ έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση στη Γερουσία που κατέχει ο Εντ Μάρκεϋ τα προγνωστικά έκλιναν υπέρ του με ποσοστό 12% διαφορά υπέρ του Κέννεντυ.   Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η πλάστιγγα έγιρε υπέρ του Μέρκεϋ οποίος διέσχισε τη Μασσαχουσέτη από πόλη σε πόλη και έσφιξε πολλά χέρια (παρ’ ότι εποχή κορονωϊού). 
Ο Κέννεντυ που βασίστηκε στο όνομα της οικογένειας δεν μπόρεσε να περάσει στου ψηφοφόρους του ότι είναι το κάτι διαφορετικό από το Γερουσιαστή Μάρκεϋ αφού και οι δύο πάνω-κάτω έχουν παρόμοιες απόψεις μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα.
Στην 4η εκλογική περιφέρεια, κοινοβουλευτική έδρα που άφησε ο Κέννεντυ έγινε συγκλονιστική αναμέτρηση των 8 υποψηφίων με την Ελληνικής καταγωγής Δρ. Ναταλία Λινός να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση (4η) αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρώτη θέση στο δημοκρατικό κόμμα που οδηγεί στην τελική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου όπου οι νικητές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων θα αναμετρηθούν για το ποιοι θα πάνε στην Γερουσία και στη Βουλή στην Ουάσιγκτον.
Απλά να πούμε μερικά πράγματα ότι η Δρ. Λινός έλαβε μέρος σε προεκλογικό αγώνα για πρώτη φορά.  Έθεσε υποψηφιότητα πολύ αργά.  Δεν μπόρεσε να πάρει “endorsements” από μεγάλους πολιτικούς στη Μασσαχουσέτη. 
Η εποχή κορωνοϊου έβλαψε την Δρ. Λινός;  Σίγουρα την έβλαψε.  Ο προεκλογικός αγώνας γίνεται με χαιρετούρες, με εναγκαλισμούς, με φωτογραφίες του υποψηφίου με ψηφοφόρους, με ομιλίες σε σπίτια και σε εκδηλώσεις.  Θα μου πεις, το ίδιο ήταν και για τους άλλους υποψήφιους.  Όχι βέβαια.  Η Δρ. Λινός είναι Ελληνίδα.  Γεννημένη στο Οχάϊο των ΗΠΑ από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Στην περιοχή μας, Βοστώνη, το Ελληνικό στοιχείο είναι μεγάλο.  Με Ελληνική παρέλαση, με Πάσχα, με Ελληνικά Φεστιβάλ.  Όλα αυτά που θα ήταν υπέρ της Ναταλίας φέτος δεν έγιναν.  
Το γεγονός ότι η Δρ. Λινός έλαβε μέρος για μία τόσο σπουδαία θέση έχει μεγάλη σημασία για τον Ελληνισμό όπου περισσότερα παιδιά με Ελληνικές ρίζες πρέπει να λαμβάνουν μέρος στην πολιτική.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, πολιτειακός Γερουσιαστής στο State του Rhode Island δεν είχε αντίπαλο από άλλο δημοκρατικό και δεν θα έχει αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις 3 Νοεμβρίου, 2020 οπότε η εκλογική του νίκη είναι δεδομένη.

Paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου