Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ελληνες στον κατάλογο του Forbes των 400ων πλουσιότερων Αμερικανών


Τετάρτη, 9/9/20




Φωτογραφία: https://www.forbes.com/
Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και έξι Ελληνοαμερικανοί, όπως προέκυψε από την μελέτη του καταλόγου του «Forbes» από τον «Ε.Κ.».
Με σειρά κατάταξης, πρόκειται για τους:
85. Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis) - $6,9 δισ.
Ο Ντέιβις, 77 ετών πλέον, έχει γεννηθεί στη Μασαχουσέτη, από Ελληνες μετανάστες γονείς. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Μίντλμπουρι, με πτυχίο στη Βιολογία/Χημεία, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αντελήφθη ότι δεν του άρεσε το σχολείο («μισούσα το σχολείο», ανέφερε επακριβώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sports Business Daily»). Αφού τελείωσε το Κολλέγιο, άρχισε να πουλάει είδη που αφορούσαν την βιολογία και την χημεία. Στην συνέχεια, αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή να εξαγοράσει μια μικρή εταιρεία και η New Balance αποτέλεσε την πρώτη του επιλογή. Οπως έχει δηλώσει, εκείνη την περίοδο ήξερε κάποια πράγματα για τα αθλητικά είδη, απολύτως τίποτα όμως για τα αθλητικά παπούτσια, οπότε αρχικά δεν κατέθεσε προσφορά. Παρόλα αυτά, ένα χρόνο αργότερα, το 1972, η εταιρεία, η οποία σήμερα έχει συμπληρώσει 114 χρόνια δραστηριότητας στα αθλητικά υποδήματα, εξακολουθούσε να βρίσκεται προς πώληση και τότε ο Ντέιβις αποφάσισε να την αγοράσει.
 109. Τομ Γκόρης (Tom Gores) - $5,7 δισ.
Ο Γκόρης γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Μετακόμισε στο Τζένεσι της Μινεσότα, σε ηλικία μόλις 4 ετών.
Στα νεανικά χρόνια του, ο Γκόρης βοηθούσε τον πατέρα του, στο μικρό μπακάλικο που διατηρούσε, στο Φλιντ. Οταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, συνεταιρίστηκε με τον αδελφό του -επίσης περιλαμβάνεται σε αυτήν την έκδοση- στην εξαγορά εταιρειών. Σήμερα, ο Γκόρης προϊσταται σε σχεδόν 40 εταιρείες, με συνολικό κεφάλαιο περίπου 19 δισεκατομμυρίων, μέσω της Platinum Equity, η οποία είναι ένας δικός του οργανισμός διατήρησης επενδύσεων. Η Platinum Equity είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της στις ΗΠΑ, με γραφεία στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λονδίνο και την Σιγκαπούρη. Τα τμήματά της, που ασχολούνται με ανάπτυξη επιχειρήσεων, νομικές υποθέσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων, μάρκετινγκ, οικονομικά και άλλους τομείς, προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες.
299. Γιάννης Κατσιματίδης (John Catsimatidis) - $2,8 δισ.
Ο Νισύριο δισεκατομμυριούχος επέκτεινε την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που διαθέτει, εξαγοράζοντας την αλυσίδα D' Agostino. Τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Εγινε μέλος σε μια νέα οντότητα, τους Φίλους του Αγίου Νικολάου, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με αποστολή να επιβλέπει την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Εξαγόρασε τον ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC. Τιμήθηκε για την προσφορά του από την Κοινότητα των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν. Επίσης, υποστηρίχθηκε, ανεπίσημα, από τον πρώην Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ως ένας «λογικός» υποψήφιος για την Δημαρχία της Νέας Υόρκης - αυτά ήταν μόνο μερικά από τα επιτεύγματά του.
319. Τζον Πολ Ντετζόρια (John Paul DeJoria) - $2,7 δις
Ο πατέρας του Ντε Τζόρια ήταν Ιταλός και η μητέρα του Ελληνίδα μετανάστρια. Οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν 2 ετών. Ετσι, ο Ντε Τζόρια γνώρισε τη φτώχεια σε δυο περιόδους της ζωής του: Αρχικά, κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, όταν τον ανέτρεφε μόνο η μητέρα του, στο Λος Αντζελες. Ως ενήλικας, έμεινε άστεγος δυο φορές.
Κατά το παρελθόν, ο Ντε Τζόρια έχει πει μια ιστορία από την περίοδο που ήταν 5 ετών, όταν η μητέρα του δεν είχε χρήματα για να αγοράσει στους γιους της δώρα για τα Χριστούγεννα. Ενώ περπατούσαν στο κέντρο του Λος Αντζελες, η μητέρα του έδειξε στα παιδιά μια γυναίκα που φορούσε μια γαλάζια στολή, να χτυπάει ένα καμπανάκι και τους είπε: «Παιδιά, θα σας δώσω μια δεκάρα. Βλέπετε αυτήν την γυναίκα που χτυπάει το καμπανάκι; Βάλτε το στο καλάθι της». Ο Ντε Τζόρια δεν κατάλαβε. Δέκα σεντς ήταν πολλά για ένα παιδί που δεν είχε πολλά το 1950. Γιατί πρέπει να το δώσουν; «Είναι ο Salvation Army. Το χρειάζονται περισσότερο από εμάς», ήταν η απάντησή της. Από αυτήν την εμπειρία, έμαθε ότι η «επιτυχία που δεν μοιράζεται, είναι αποτυχία».
339. Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos) - $2,5 δισ.   
Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι πρόεδρος και Διευθύνων της Metropoulos and Company, μια εταιρεία εξαγοράς και διαχείρισης. Παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα μας, λόγω της περιουσίας του, που υπολογίζεται στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι. Ο Μητρόπουλος απέκτησε αυτήν την περιουσία του, εξαγοράζοντας και επαναφέροντας στην κερδοφορία γνωστές εταιρείες τροφίμων όπως οι hostess, Pabst Blue Ribbon Beer, Chef Boyardee, Ghirardelli Chocolate Company, Pinnacle Foods, Bumble Bee Tuna, Vlasic Pickles και η Utz Snacks. Πρόσφατα, συνεισέφερε στην παραγωγή της ταινίας «Cliffs of Freedom».
Ο Μητρόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα, μετανάστευσε από την Τρίπολη στη Μασαχουσέτη σε ηλικία 10 ετών. Οπως πολλοί μετανάστες, οι γονείς του εργάστηκαν σκληρά και ενθάρρυναν τα παιδιά τους για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο Μητρόπουλος εξαγόρασε την πρώτη εταιρεία σε ηλικία 32 ετών, με την σύζυγό του, Μαριάννα, που γεννήθηκε στο Βερμόντ. Επρόκειτο για μια εταιρεία τυροκομικών.
391. Αλεκ Γκόρης (Alec Gores) – $2,1 δισ.
Ο Αλεκ Γκόρης γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, όπως και τα αδέλφια του, Τομ και Σαμ -για τα οποία γίνεται αναφορά σε αυτήν την έκδοση- από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Η εξαμελής οικογένειά του χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να πάρει τις βίζες και να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ. Τελικώς, τα κατάφερε και εγκαταστάθηκε στην πόλη Τζενέζι, όταν ο Αλεκ ήταν έφηβος. Οι γιοι, τα ονόματα των οποίων ήταν Ηλίας, Σαμίρ και Τιουφίκ, έλαβαν αμερικανικά ονόματα από την θεία τους, η οποία τους παρέλαβε στο αεροδρόμιο.
«Ο πατέρας μου ήθελε να παρατήσει ό,τι είχε στο Ισραήλ και να φτιάξει τις βαλίτσες του για να μας φέρει εδώ», είπε ο Γκόρης στο «Forbes» το 2016. «Το έκανε για τα παιδιά του, για να μας διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον».
Ο πρεσβύτερος Γκόρης, ο Τσάρλυ, εστίασε στη σκληρή δουλειά, εκτιμώντας τις ευκαιρίες που προσέφεραν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο γιος του στο «Forbes». «Οταν έφτασε στην Αμερική, ο πατέρας μου μας έβαλε να κάτσουμε κάτω και μας είπε: 'Αυτή είναι η νέα σας χώρα. Πρέπει να την σεβαστείτε. Πρέπει να ενταχθείτε. Πρέπει να εργαστείτε σκληρά και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σε αυτήν την χώρα», θυμάται ο Γκόρης.
Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς
Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησε στη σχετική κατάταξη καθώς η πανδημία έπληξε τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα που διαθέτει, όπως ανέφερε σήμερα το περιοδικό.
Ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications, η εφαρμογή της οποίας έγινε ιδιαίτερα γνωστή κατά την εποχή του κορονοϊού, είναι ένας από τους 18 νεοεισερχόμενους στη λίστα, με την καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων να ανέρχεται στα 11 δισεκ. δολάρια.
Ο Τραμπ υποχώρησε στη 352η θέση από τη 275η της περυσινής κατάταξης, καθώς η καθαρή αξία της περιουσίας του μειώθηκε στα 2,5 δισεκ. δολάρια από τα 3,1 δισεκ. δολάρια, λόγω των επιπτώσεων που υπέστησαν τα κτίρια γραφείων, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρά του κατά την πανδημία. Η επιχείρησή του, η Trump Organization, κατέχει ακίνητα και στις τρεις κατηγορίες.
Η ετήσια λίστα μπορεί να χρησιμεύσει προκειμένου να εντοπιστούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη χώρα με τη μεγαλύτερη εξουσία, δήλωσε η Κέρι Ντόλαν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Forbes, σε συνέντευξή της στη τηλεόραση του Reuters. «Ως κοινωνία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες εταιρίες και τι κάνουν με τα χρήματά τους», δήλωσε η ίδια.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου