Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΠΑ : Λευκή ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια υποδυόταν επί χρόνια ότι είναι μαύρη

Μας θυμίζει κάποια άλλη παρόμοια ιστορία με την Elizabeth Warren!   

Μεταξύ άλλων, μέσω αυτής της τακτικής είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ένα βιβλίο της

Γνωστή ακτιβίστρια και καθηγήτρια αφροαμερικανικής ιστορίας στο George Washington University υποδυόταν ότι ήταν μαύρη επί σειρά ετών, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι μια λευκή γυναίκα από το Κάνσας.
ΗΠΑ : Λευκή ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια υποδυόταν επί χρόνια ότι είναι μαύρη | tovima.gr
Σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη της Ρέιτσελ Ντόλεζαλ, η Τζέσικα Α Κρουγκ δέχθηκε οικονομική υποστήριξη από πολιτιστικά ινστιτούτα όπως το Κέντρο Σόμπουργκ για την Έρευνα της Μαύρης Κουλτούρας, για ένα βιβλίο που έγραψε σχετικά με την αντίσταση των δραπετών στο υπερατλαντικό δουλεμπόριο. Όμως, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Medium που φέρεται να προέρχεται από την ίδια την Κρουγκ, η καριέρα της στηρίχτηκε σε ένα «τοξικό υπόστρωμα ψεμάτων».
«Σε μια κατάσταση που κλιμακωνόταν στην ενήλικη ζωή μου, έκρυψα την βιωμένη εμπειρία μου ως λευκή Εβραία από το Κάνσας, υιοθετώντας διάφορες ψευδείς ταυτότητες, τις οποίες δεν είχα κανένα δικαίωμα να ιδιοποιηθώ. Πρώτα υποδύθηκα τη μαύρη από τη Βόρεια Αφρική, μετά τη μαύρη από τις ΗΠΑ, μετά την μαύρη του Μπρονξ με καταγωγή από την Καραϊβική», έγραψε.

Η Κρουγκ χρησιμοποιούσε το όνομα Τζέσικα Λα Μπομπαλέρα στους ακτιβιστικούς κύκλους, ενώ τον Ιούνιο μίλησε δημόσια κατά της αστυνομικής βίας.

«Είμαι η Τζέσα Μπομπαλέρα. Βρίσκομαι εδώ, το Ελο Μπάριο του Ανατολικού Χάρλεμ – πιθανότατα το έχετε ακούσει γιατί έχετε ξεπουλήσει τη γειτονιά μου», ξεκίνησε, συστήνοντας τον εαυτό της. Λίγα λεπτά αργότερα, πρόσθεσε: «Θέλω να εγκαλέσω όλους τους λευκούς Νεοϋορκέζους, που περίμεναν επί τέσσερις ώρες όπως και εμείς για να μπορέσουν να μιλήσουν, και δεν παραχώρησαν το χρόνο τους σε μαύρους Νεοϋορκέζους».

Εκείνοι που την είχαν γνωρίσει ως Λα Μπομπαλέρα, έχουν πλημμυρίσει σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα με σοκαρισμένες αναρτήσεις.

Η Κρουγκ αφήνει υπόνοιες στην ανάρτησή της, ότι υποφέρει από προβλήματα ψυχικής υγείας και έχει βιώσει μια τραυματική παιδική ηλικία, όμως σημειώνει ότι δεν θεωρεί ότι αυτό δικαιολογεί τη συμπεριφορά της.
«Είναι προφανές ότι σε όλη μου τη ζωή, τόσο ως ενήλικη όσο και ως παιδί, υποφέρω από κάποιους αδιάγνωστους δαίμονες της ψυχικής μου υγείας. Οι ψυχικές ασθένειες ίσως εξηγούν γιατί υιοθέτησα εξ αρχής μια ψευδή ταυτότητα, ως νεαρή, αλλά και γιατί συνέχισα να τη διατηρώ επί τόσο μεγάλο διάστημα.
«Όμως οι ψυχικές ασθένειες δεν μπορούν και δεν θα μπορούν ποτέ να εξηγήσουν ή να δικαιολογήσουν, να συγχωρήσουν ή να αιτιολογήσουν ότι, παρά το γεγονός ότι ήξερα και επέκρινα συχνά κάθε μη μαύρο άτομο που οικειοποιείται την κουλτούρα της μαύρης κοινότητας, η ψευδής μου ταυτότητα είχε δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τους ιστούς των μαύρων ζωών», έγραψε.
Πηγή: www.theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου