Όπως έγινε γνωστό χθες ο πατέρας του μαθητή συνελήφθη από τις Αρχές, παραδέχθηκε την πράξη, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε το παιδί του πιέστηκε αρκετά από τον εκπαιδευτικό για να φορέσει μάσκα εντός του σχολείου στα Χανιά.
Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Ο καθηγητής δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ μίλησε στο MEGA για το πρωτοφανές περιστατικό.
«Δέχθηκα μια άδικη επίθεση, χωρίς, κανένα λόγο από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα. Μου επιτέθηκε πισώπλατα με χτύπησε στο πρόσωπο και αμέσως μετα άρχισε να με βρίζει χυδαία και να με απειλεί».
«Έψαξα και βρήκα τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

«Το παιδί φοβήθηκε»

Στο LIVE NEWS o πατέρας που επιτέθηκε χωρίς αιτία και αφορμή στον εκπαιδευτικό παραδέχθηκε οτι χτύπησε τον καθηγητή και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
«Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει την μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου φοβήθηκε λέει δεν θέλω να ξανά πάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έμπηξα μια κουτουλιά.»
Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες, του έγιναν ράμματα και έπειτα υπέβαλε μήνυση για εξύβριση απειλή και ξυλοδαρμό. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ όπως λέει ο ίδιος έχει δύο ράμματα στο μέτωπο μετά την κουτουλιά που δέχθηκε.
Για το περιστατικό παρενέβη χθες και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook, ειδοποίησε τον εισαγγελέα. «Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.
TO BHMA