Ξέφυγε από τα χέρια του Μητσοτάκη

Η κα Γεννηματά σε δήλωσή της σχολίασε τα νέα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση καθώς και τα σενάρια για ένα δεύτερο lockdown υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση σε αυτή τη φάση της πανδημίας έχει ξεφύγει από τα χέρια της κυβέρνησης.

Μάλιστα σε μια εξαιρετικά σκληρή δήλωση η Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την προστασία και να εγγυηθεί την υγεία και την ζωή των πολιτών.

Πληρώνουμε τα κυβερνητικά λάθη

Αναλυτικά η δήλωση της κας Γεννηματά έχει ως εξής:

«κ. Μητσοτάκη, οι νέοι περιορισμοί που εξαγγείλατε σήμερα και οι ψίθυροι για νέο lock down, ένα πράγμα αποδεικνύουν, ότι η κατάσταση με την πανδημία, σας  έχει ξεφύγει στη δεύτερη φάση.

Πληρώνουμε την αδράνεια, τα συνεχή λάθη και τις παλινωδίες της Κυβέρνησής σας όλο το καλοκαίρι.

Πληρώνουμε τη χαλαρότητα που σηματοδοτήσατε, το άνευ όρων άνοιγμα της χώρας και την ελλιπή και επιλεκτική από σας εφαρμογή των μέτρων.

Χάσατε πολύτιμο χρόνο για τη στήριξη του ΕΣΥ, την αύξηση των ΜΕΘ, την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού, τη δημιουργία κινητών μονάδων της ΠΦΥ.

Πληρώνουμε το συνωστισμό που συνεχίζεται και μεγαλώνει στις συγκοινωνίες.

Πληρώνουμε το συνωστισμό των μαθητών στα σχολεία, ρίξατε όλο το βάρος στις μάσκες και εκεί φιάσκο.

Αφήστε την ωραιοποίηση και τα ευχολόγια, η πραγματικότητα είναι δύσκολη και έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό. Κάθε νέος περιορισμός κοστίζει πολύ στην κοινωνία, στην οικονομία και κυρίως
στους πιο αδύναμους.

Τελικά, στις πλάτες του κάθε πολίτη, για να προστατεύσει την υγεία του και τη ζωή του, πέφτουν και αυτά που δεν είναι ικανή,  να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί, η Κυβέρνησή σας».