Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΙΕΑ: «Μαύρες» προβλέψεις για την ημερήσια ζήτηση πετρελαίου


Πτωτικά αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την εξέλιξη της ζήτησης πετρελαίου για τη φετινή χρονιά λόγω της υγειονομικής κρίσης, επικαλούμενος ακόμα πιο «εύθραυστές» προοπτικές για την αγορά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

«Μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 σε πολλές χώρες, τοπικά μέτρα περιορισμού, η συνεχιζόμενη τηλεργασία και η αδυναμία του τομέα αερομεταφορών μας οδηγούν στο να αναθεωρήσουμε πτωτικά τις εκτιμήσεις μας για τη ζήτηση το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020», ανέφερε ο ΙΕΑ στη μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο.

Ο Οργανισμός αναμένει πλέον ετήσια μείωση 8,4 εκατ. βαρελιών την ημέρα στην παγκόσμια ζήτηση φέτος, συγκριτικά με 8,1 εκατ. που ανέμενε στην προηγούμενη έκθεση.

Την επόμενη χρονιά, η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει κατά 5,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή λίγο περισσότερο (260.000 βαρέλια την ημέρα) σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.


Αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη του για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Η ζήτηση αναμένεται τελικά να διαμορφωθεί στα 97,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα την επόμενη χρονιά, ένα επίπεδο που είναι σε κάθε περίπτωση χαμηλότερο από το αυτό του 2017.

«Με την άφιξη του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, θα εισέλθουμε σε άγνωστο έδαφος σε ό,τι αφορά την επιδημικότητα της Covid-19», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Από την προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, ο Οργανισμός είχε χαρακτηρίσει «εύθραυστη» την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά πετρελαίου. «Ένα μήνα πιο μετά, οι προοπτικές εμφανίζονται ακόμα πιο εύθραυστες», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου