Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Γερμανοί φοβούνται περισσότερο τον Τραμπ από τον κορωνοϊό


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2020


Μπορεί ο κορωνοϊός να αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και έχει ήδη γονατίσει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όμως οι Γερμανοί φοβούνται περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ από την πανδημία.
Οι φόβοι των Γερμανών ότι οι πολιτικές Τραμπ θα κάνουν τον κόσμο ένα ακόμη πιο επικίνδυνο μέρος είναι εντονότεροι από τις ανησυχίες τους για την οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούνιο για λογαριασμό της R+V Insurance Group. Το 53% των πολιτών ανησυχούν περισσότερο για τον Τραμπ παρά για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομική δραστηριότητα. 
Η αύξηση του κόστους διαβίωσης, η οικονομική κατάσταση και το κόστος ενός κοινού χρέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους φορολογουμένους έρχονται σε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση για τους Γερμανούς.
Ο κορωνοϊός βρίσκεται στη 17η θέση και μόνο το ένα-τρίτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ανησυχούν μήπως οι ίδιοι ή κάποιος από το φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον θα νοσήσει με Covid-19.
H Γερμανία έχει καταφέρει να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα Covid-19 σε σύγκριση με κάποιες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά.
Στην έρευνα δεν κατονομάζονται συγκεκριμένα ποιες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ ανησυχούν τους Γερμανούς, όμως η R+V επικαλέσθηκε τον πολιτικό επιστήμονα Μάνφρεντ Σμιτ του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls-University της Χαϊδελβέργης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική.
Στη δημοσκόπηση «Φόβοι των Γερμανών» συμμετείχαν περίπου 2.400 πολίτες. Η έρευνα διεξάγεται από το 1992.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου