Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ιαπωνία: Διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου υπέγραψε σε αντρική ομάδα
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2020
Ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο, αφού στην Ιαπωνία η Γιούκι Ναγκασότο υπέγραψε σε αντρική ομάδα.Το 2003, στην Ιταλία, ο Λουτσιάνο Γκαούτσι, πρόεδρος της Περούτζια τότε, είχε βάλει ως στόχο να αποκτήσει μια γυναίκα παίκτρια, η οποία θα γινόταν η πρώτη στην ιστορία της Serie A. Του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου εκείνη την εποχή, δηλαδή.
Η επιθυμία του Γκαούτσι, ο οποίος φημιζόταν για το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκεφτεί ή να κάνει κάτι τρελό, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις και οι Αρχές εξέφρασαν την αντίθεση τους.
«Κανένας κανονισμός δεν απαγορεύει σε μια γυναίκα να παίξει με τους άντρες», έλεγε ο τότε πρόεδρος της Περούτζια, δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει πράξη την… απειλή του, παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο τότε πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζάνι Πετρούτσι, ήταν στην… απέναντι πλευρά.
«Δε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο του Πετρούτσι, στο οποίο ο Γκαούτσι είχε απαντήσει λέγοντας πως «αν με εμποδίσουν, όλες οι γυναίκες του κόσμου θα ξεσηκωθούν».
Η Περούτζια, τελικά, έκανε όντως προτάσεις στις Σουηδέζες Βικτόρια Σβένσον και Χάνα Λιούνμπεργκ, αλλά αμφότερες αρνήθηκαν, βάζοντας τέλος στο θέμα.
Από τότε πέρασαν 17 χρόνια και στην Ιαπωνία, όπως φαίνεται, είναι πιο… ανοιχτόμυαλοι. Έτσι, η είδηση ότι η Γιούκι Ναγκασάτο, διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου, υπέγραψε στην αντρική ομάδα Hayabusa Eleven, προκάλεσε αίσθηση. Εντός και εκτός χώρας.
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα ώστε να έχουμε στο μέλλον ομάδες με άντρες και γυναίκες στο ρόστερ, άλλοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια… χαζή προσπάθεια που δε θα έχει συνέχεια. Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η Ναγκασάτο, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, είπε το «ναι» και είναι έτοιμη να το τολμήσει, δημιουργώντας δεδικασμένο.
«Παρακαλώ υποστηρίξτε την ιστορική πρόκληση της Nagasato για τις γυναίκες παίκτριες να αναμειχθούν σε ανδρικές ομάδες!», ανέφερε από την πλευρά της η Hayabusa Eleven στην ανακοίνωση της, γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα κάνει πιο γνωστό και το όνομα της ομάδας εκτός Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου