Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ιαπωνία: Διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου υπέγραψε σε αντρική ομάδα
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2020
Ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο, αφού στην Ιαπωνία η Γιούκι Ναγκασότο υπέγραψε σε αντρική ομάδα.Το 2003, στην Ιταλία, ο Λουτσιάνο Γκαούτσι, πρόεδρος της Περούτζια τότε, είχε βάλει ως στόχο να αποκτήσει μια γυναίκα παίκτρια, η οποία θα γινόταν η πρώτη στην ιστορία της Serie A. Του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου εκείνη την εποχή, δηλαδή.
Η επιθυμία του Γκαούτσι, ο οποίος φημιζόταν για το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκεφτεί ή να κάνει κάτι τρελό, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις και οι Αρχές εξέφρασαν την αντίθεση τους.
«Κανένας κανονισμός δεν απαγορεύει σε μια γυναίκα να παίξει με τους άντρες», έλεγε ο τότε πρόεδρος της Περούτζια, δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει πράξη την… απειλή του, παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο τότε πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζάνι Πετρούτσι, ήταν στην… απέναντι πλευρά.
«Δε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο του Πετρούτσι, στο οποίο ο Γκαούτσι είχε απαντήσει λέγοντας πως «αν με εμποδίσουν, όλες οι γυναίκες του κόσμου θα ξεσηκωθούν».
Η Περούτζια, τελικά, έκανε όντως προτάσεις στις Σουηδέζες Βικτόρια Σβένσον και Χάνα Λιούνμπεργκ, αλλά αμφότερες αρνήθηκαν, βάζοντας τέλος στο θέμα.
Από τότε πέρασαν 17 χρόνια και στην Ιαπωνία, όπως φαίνεται, είναι πιο… ανοιχτόμυαλοι. Έτσι, η είδηση ότι η Γιούκι Ναγκασάτο, διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου, υπέγραψε στην αντρική ομάδα Hayabusa Eleven, προκάλεσε αίσθηση. Εντός και εκτός χώρας.
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα ώστε να έχουμε στο μέλλον ομάδες με άντρες και γυναίκες στο ρόστερ, άλλοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια… χαζή προσπάθεια που δε θα έχει συνέχεια. Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι η Ναγκασάτο, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, είπε το «ναι» και είναι έτοιμη να το τολμήσει, δημιουργώντας δεδικασμένο.
«Παρακαλώ υποστηρίξτε την ιστορική πρόκληση της Nagasato για τις γυναίκες παίκτριες να αναμειχθούν σε ανδρικές ομάδες!», ανέφερε από την πλευρά της η Hayabusa Eleven στην ανακοίνωση της, γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα κάνει πιο γνωστό και το όνομα της ομάδας εκτός Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου