Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Συζήτηση Τραμπ με το κοινό και συντονιστή τον Στεφανόπουλο


Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. («ΑΡ»). Προσπερνώντας τα συναρπαστικά ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα των ψηφοφόρων, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης με το κοινό στη Φιλαδέλφεια, που διοργάνωσε το δίκτυο ABC με συντονιστή τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, ότι είχε υποτιμήσει την απειλή του κορωνοϊού νωρίτερα φέτος, αν και υπάρχει μια ηχητική δήλωσή του που υποδηλώνει ότι έκανε ακριβώς αυτό.
Ο πρόεδρος Τραμπ, στη συζήτηση αυτή που θα μπορούσε να είναι μια προεπισκόπηση της απόδοσής του στις προεδρικές αναμετρήσεις που απέχουν ούτε δύο εβδομάδες από τώρα, έθεσε εν αμφιβόλω τα ευρέως αποδεκτά επιστημονικά συμπεράσματα της δικής του κυβέρνησης, που προτρέπουν έντονα τη χρήση μάσκας προσώπου και φάνηκε να απορρίπτει την πρόταση ότι το έθνος έχει φυλετικές ανισότητες.
«Λοιπόν, ελπίζω ότι δεν υπάρχει φυλετικό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Τραμπ την Τρίτη όταν ρωτήθηκε για τη ρητορική της εκστρατείας του που φαίνεται να αγνοεί τις ιστορικές αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον των μαύρων Αμερικανών.
Αντιμέτωπος με καθημερινούς ψηφοφόρους για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ο Τραμπ ήταν αμυντικός, αλλά δεν αντέδρασε με ταραχή όταν πιέστηκε για την απάντηση της κυβέρνησής του στην πανδημία Covid-19 και γιατί δεν προωθεί πιο επιθετικά τη χρήση μάσκας για τη μείωση εξάπλωσης της νόσου. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι οι μάσκες είναι καλές», είπε ο κ. Τραμπ, αν και τα δικά του Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παροτρύνουν έντονα τη χρήση τους.
Η εκδήλωση, που φιλοξένησε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του «ABC News», ήταν μια προθέρμανση πριν ο Τραμπ να αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη προεδρική αναμέτρηση στις 29 Σεπτεμβρίου. Βιντεοσκοπημένη στο Εθνικό Συνταγματικό Κέντρο (National Constitution Center) στη Φιλαδέλφεια, παρουσίασε τον κ. Τραμπ να δέχεται ερωτήσεις από ένα κοινό 21 ψηφοφόρων, καθώς υπήρξε συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τον κορωνοϊό.
Ο Τραμπ προσπάθησε να αντισταθμίσει την παραδοχή του στον δημοσιογράφο Bob Woodward (Μπομπ Γουντγουόρντ) ότι σκόπιμα «υποβάθμιζε» την απειλή του Covid-19 για τους Αμερικανούς νωρίτερα αυτό το έτος. Παρά το γεγονός ότι ακούστηκαν ηχητικά τα σχόλιά του, ο Τραμπ είπε: «Ναι, δεν το υποβιβάζω. Στην πραγματικότητα, όμως με πολλούς τρόπους, το αναβάθμιζα από την άποψη της δράσης».
«Η δράση μου ήταν πολύ δυνατή», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Δεν θέλω να είμαι ανέντιμος. Δεν θέλω να πανικοβληθούν οι άνθρωποι».
Ο Τραμπ επέμεινε επίσης ότι δεν έκανε λάθος όταν επαίνεσε την ανταπόκριση της Κίνας στον ιό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι εμπιστεύτηκε τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζίνπινγκ. «Μου είπε ότι ήταν υπό έλεγχο, ότι όλα ήταν και αποδείχθηκε αλήθεια», είπε ο Τραμπ.
Ο Πρόεδρος πρότεινε επίσης ότι ο ιός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο, ισχυριζόμενος ότι το έθνος θα αναπτύξει μια ανοσία αγέλης με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν ανέφερε τις ζωές που θα χάνονταν στην πορεία.
«Θα αναπτυχθεί αγέλη και αυτό θα συμβεί. Ολα αυτά θα συμβούν», είπε ο Τραμπ. «Αλλά με ένα εμβόλιο, νομίζω ότι θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα». Kατέληξε, δε, επαινώντας τον δικό του χειρισμό στον ιό.
 Εθνικός Κήρυξ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου