Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η Πρόεδρος και η ελληνική σημαία


Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2020

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Οχι μία, αλλά πέντε ελληνικές σημαίες υπάρχουν εντός του γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων της στις 13 Μαρτίου 2020. Παράλληλα, η ελληνική σημαία βρίσκεται παντού εντός κι εκτός του Προεδρικού Μεγάρου. Η διευκρίνιση αυτή καθίσταται αναγκαία, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά την επιστολή που απέστειλε στην κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο επικεφαλής της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, στην οποία σημείωνε λανθασμένα ότι δεν υπήρχε καμία ελληνική σημαία, όχι μόνο στον αύλειο χώρο κατά τη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αλλά ούτε στο Μέγαρο και στα γραφεία της Προέδρου. Στον κ. Βελόπουλο απάντησε με επιστολή του ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας Ηλ. Νάτσιος, ο οποίος διευκρίνισε:
«Η ελληνική σημαία ουδέποτε έπαψε να κυματίζει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως άλλωστε ορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Ουδέποτε επίσης η ελληνική σημαία, όπως και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έπαψαν να κοσμούν το γραφείο της Προέδρου, καθώς και άλλους χώρους του Μεγάρου. Τέλος, στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2020, και οι δύο αυτές σημαίες ήταν τοποθετημένες σε περίοπτο σημείο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, και μάλιστα μπροστά στο Περίπτερο, όπου η Πρόεδρος δεξιώθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς».
Σημειώνεται ότι η πρώτη πρωτοβουλία της κ. Σακελλαροπούλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ήταν να παρευρεθεί στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας από την προεδρική φρουρά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης στις 15/3/2020. Είναι ενδιαφέρον ότι εντός του γραφείου του ΠτΔ δεν υπήρχε καμία σημαία έως το 2015, όπως δείχνουν φωτογραφίες από παλαιότερες εποχές. Η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε πρώτη φορά από τον κ. Πρ. Παυλόπουλο. Η κ. Σακελλαροπούλου ασφαλώς τη διατήρησε. Αυτό που δεν διατηρήθηκε είναι το διακριτικό σήμα της Προεδρίας, που θυμίζει τη σημαία, αλλά δεν είναι. Είχε τοποθετηθεί δίπλα στον καναπέ κατά την προεδρία Παυλόπουλου. Το διακριτικό σήμα θεσμοθετήθηκε το 1979, αλλά έως το 2015 δεν είχε τοποθετηθεί εντός του Προεδρικού Γραφείου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πέντε σημαίες εντός του Προεδρικού Γραφείου, πέραν της μεγάλης, εξ αριστερών της Προέδρου, υπάρχουν τέσσερις μικρότερες. Δύο από αυτές κυμάτισαν στο Αγαθονήσι και στη Στρογγύλη. Προσφέρθηκαν στην Πρόεδρο κατά τις επίσημες επισκέψεις της. Η σημαία από τη Στρογγύλη βρίσκεται διπλωμένη σε ξύλινη τριγωνική θήκη και συνοδεύεται από μικρό φιαλίδιο με χώμα από το νησί που βρίσκεται στα απώτατα όρια του ΝΑ Αιγαίου μετά το Καστελλόριζο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου