Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Μόρια : Επεισόδια με πέτρες και δακρυγόνα μετά τη νέα φωτιά

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2020

Καθώς μεγάλη ομάδα προσφύγων κινείτο στον δρόμο προς τη Μυτιλήνη, επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο Καρά-Τεπέ, με τους άνδρες της Αστυνομίας να ρίχνουν δακρυγόνα.


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μόρια, μετά τη νέα φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ το βράδυ της Τετάρτης. Πρόσφυγες που έμεναν στον καταυλισμό ενεπλάκησαν σε επεισόδια με αστυνομικούς.
Οικογένειες βρέθηκαν για άλλη μια φορά στον δρόμο, καθώς έτρεχαν να σωθούν μαζί με τα παιδιά και τα υπάρχοντά τους, από τις δύο νέες εστίες φωτιές που κατακαίουν όσα δεν καταστράφηκαν από τη χτεσινοβραδινή φωτιά.
Καθώς μεγάλη ομάδα προσφύγων κινείτο στον δρόμο προς τη Μυτιλήνη, επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο Καρά-Τεπέ, καθώς κάποιοι εξ αυτών φέρεται να πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ με τους άνδρες της Αστυνομίας να απαντούν με δακρυγόνα.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δύο νέες πυρκαγιές στη Μόρια

Nέα φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία του καμπ ξέσπασε στη Μόρια μετά τον χτεσινό πύρινο όλεθρο που κατέκαψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.
Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα πίσω από το ΚΥΤ, ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται σκηνές που δεν είχαν καεί και οικογένειες τρέχουν άρον άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA, ο καταυλισμός καίγεται από άκρη σε άκρη.
Στο σημείο βρίσκονταν πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις του στρατού προκειμένου να στήσουν σκηνές για τους πρόσφυγες, ωστόσο ξέσπασε φωτιά η οποία εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν.
Καίγονται δέντρα, καίγεται όλος ο καταυλισμός ενώ σημειώνονται και εκρήξεις με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο σημείο να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου