Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Οι 6+1 παράμετροι που θα «βαρύνουν» στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου


Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2020


Καθώς πλησιάζει σιγά- σιγά η ώρα της κάλπης στις ΗΠΑ, η κατάσταση της οικονομίας συνιστά μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ψηφοφόρους. Οι Αμερικανοί θα έρθουν αντιμέτωποι με μπαράζ οικονομικών δεδομένων, από την μηνιαία έκθεση για την απασχόληση έως τα στοιχεία για το ΑΕΠ, που θα έρθουν μόλις 5 ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο κανείς από τους υποψηφίους δεν μιλά για την άνευ προηγουμένου ύφεση που πυροδοτεί η πανδημία. Αντιθέτως εστιάζουν στην προοπτική της ανάπτυξης με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι είναι οι καταλληλότερος για να οδηγήσει την ανάκαμψη και τον Τζο Μπάιντεν να εγκαλεί τον νυν πρόεδρο ότι οι πολιτικές του επιδεινώνουν τις συνθήκες. 
Οι ψηφοφόροι χρειάζονται όμως δεδομένα και το Reuters συγκεντρώνει αυτά, στα οποία θα πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και ίσως κρίνουν και το αποτέλεσμα της «μάχης» Τραμπ- Μπάιντεν. 
Θέσεις εργασίας
Σήμερα (4/9) το απόγευμα αναμένονται τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενώ πριν από τις εκλογές θα έχουμε ακόμη μία μηνιαία αναφορά, στις 2 Οκτωβρίου. Αναλυτές που συμμετείχαν σε μίνι- έρευνα του Reuters υπολογίζουν ότι τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές επιχειρήσεις πιθανότατα δημιούργησαν 1,4 εκατ. θέσεις τον περασμένο μήνα. Θα είναι η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Μάιο, όταν άρχισε η ανάκαμψη και ύστερα από μεγάλη αιμορραγία. Αν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, η αμερικανική αγορά εργασίας θα εξακολουθεί να είναι κατά 11 εκατομμύρια θέσεις μικρότερη σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Εάν συνεχιστεί η επιβράδυνση στους ρυθμούς αύξησης της απασχόλησης, θα δοθεί το μήνυμα ότι συνολικά η οικονομία θα βιώσει μία βραδεία, μακρά ανάκαμψη, σχολιάζει η JPMorgan. 
Δαπάνες
Οι πωλήσεις λιανικής έχουν έχουν επιστρέψει στα προ κρίσεως επίπεδα, γεγονός που όμως οφείλεται εν πολλοίς στην αύξηση των έκτακτων επιδομάτων ανεργίας την περίοδο Μαρτίου- Ιουλίου. Τα επιδόματα μειώθηκαν στο ήμισυ τον Αύγουστο, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι και οι πωλήσεις λιανικής ακολούθησαν την κατιούσα. Στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου και στις 16 Οκτωβρίου. 
Πληθωρισμός
Με εκατομμύρια Αμερικανούς να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεν υπάρχουν προσδοκίες για ουσιαστική τόνωση των τιμών καταναλωτή. Δεδομένα για τον πληθωρισμό θα δημοσιευθούν στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 13 Οκτωβρίου και θα δώσουν μία «γεύση» για την «υγεία» της οικονομίας.
Μεταποίηση
Αν και η δραστηριότητα των εργοστασίων καλύπτει μόλις το 11% του αμερικανικού ΑΕΠ, η κατάσταση του μεταποιητικού κλάδου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο οικονομικό κλίμα. Σχετικά στοιχεία θα δημοσιευθούν την 1η Οκτωβρίου και την 2α Νοεμβρίου. 
Αγορά στέγης
Μπορεί οι αγορές κατοικιών να έχουν παγώσει και πολλοί να δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιό τους, αλλά η μέση τιμή των υφιστάμενων κατοικιών σκαρφάλωσε τον Ιούλιο, για πρώτη φορά στα χρονικά, πάνω από τα 300.000 δολάρια. Τα επόμενα στοιχεία θα δημοσιευθούν στις 22 Σεπτεμβρίου και στις 22 Οκτωβρίου και ενδεχομένως να δείξουν περαιτέρω άνοδο των τιμών
ΑΕΠ
Η αμερικανική οικονομία είδε το ΑΕΠ της να βυθίζεται 31,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στη χειρότερη με διαφορά επίδοση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τη δραματική βουτιά θεωρείται δεδομένη η ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο και το ερώτημα είναι πόσο εντυπωσιακή θα είναι αυτή. Θα το μάθουμε στις 29 Οκτωβρίου. 
Κρούσματα Covid
Το πόσο κρούσματα θα καταγράφονται στις ΗΠΑ ημερησίως λίγο πριν από τις κάλπες του Νοεμβρίου δεν είναι οικονομικό στοιχείο, αλλά είναι αναμφίβολα το πιο κρίσιμο δεδομένο για την προοπτική της οικονομίας. 
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου