Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικές ταυτότητες: Οι εταιρίες-«κολοσσοί» που διεκδικούν το έργο των 515 εκατ. ευρώ


Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2020


Αστυνομικές ταυτότητες: Οι εταιρίες-«κολοσσοί» που διεκδικούν το έργο των 515 εκατ.
Εταιρίες που θεωρούνται στο πεδίο δραστηριότητάς τους «κολοσσοί» συνεργάστηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες υψίστης ασφαλείας.
Σήμερα Τετάρτη ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων συμμετοχής.  Συνολικά πέντε κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορά για τον διαγωνισμό, ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που είχε γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2019.
Ο διαγωνισμός αφορά στο έργο ανάπτυξης του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), το οποίο περιλαμβάνει και την παραγωγή των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 515 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, οι κοινοπραξίες που υπέβαλαν σήμερα το πρωί φακέλους συμμετοχής είναι οι παρακάτω: Ένωση εταιριών «Thales Dis France-Uni Systems», ένωση εταιριών «Veridos Ματσούκης-ΟΤΕ-BYTE-INCM», ένωση εταιριών «Zetes Industries-Zetes-Space Hellas-Any»,  ένωση εταιριών «Idemia-Neurosoft» και η ένωση εταιριών «Austria Card-Plastikkarten Und Ausweissysteme Gesellschaft M.B.H., In Continu Et Services Societe Par Actions Simplifiee (SAS) και Inform Λύκος (ΕΛΛΑΣ) Μονοπρόσωπο Α.Ε.».
Η ανάπτυξη του έργου θα χρηματοδοτηθεί, σε πρώτη φάση, από τον ίδιο το φορέα και στη συνέχεια η αποπληρωμή θα γίνει από τους πολίτες που θα λάβουν τις αστυνομικές ταυτότητες.
Οι νέες ταυτότητες θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας. Θα διαθέτουν ηλεκτρονικό κύκλωμα (τσιπ), έγχρωμη φωτογραφία και ενσωματωμένη ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου τους.
Παράλληλα, θα  υποστηρίζουν το πρότυπο «eIDAS» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, ακόμα και εάν προέρχονται από διαφορετικό κράτος μέλος.
HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου