Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2020

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας το γηροκομείο τίθεται σε καραντίνα 10 ημερών – Από τα 19 κρούσματα τα 18 αφορούν φιλοξενούμενους και 1 σε μέλος του προσωπικού.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα | tovima.gr
Σε καραντίνα 10 ημερών τίθεται με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού.
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:
«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Συγκεκριμένα:
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.»
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα 8 από τους φιλοξενούμενος στον οίκο ευγηρίας μεταφέρθηκαν ήδη στην Παμμακάριστο, ενώ οι άλλοι 10 πιθανότατα θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.
Τα κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις δομές που είναι σε εξέλιξη.
Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν προχθές και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους. Τα αποτελέσματα βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλοι ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου