Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Περιμένω 158 συγγνώμες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 Το ερώτημα είναι: Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα Αλέξη να γράψεις στα παπούτσια σου όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την Ελλάδα και την ιστορία της;  Με ένα ποσοστό 30% βγήκες πρωθυπουργός Αλέξη.  Αυτό είναι η Δημοκρατία που η πλειοψηφία διοικεί και η μειοψηφία ελέγχει;  .  Θέλεις να σου ζητήσουν και συγγνώμη.  Για εμάς είσαι προδότης.

Ονομαστική ψηφοφορία για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένοντας «158 συγγνώμες», όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.

«Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά,» είπε.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών όταν κλήθηκε να την υπογράψει ο κ. Τσίπρας, είπε ότι «ήταν από τις λίγες στιγμές που ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία… Και σε αυτή την περίπτωση ήλθε πολύ σύντομα.» Διέψευσε ότι υπήρξε κάποια συναλλαγή για την Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά του και πρόσθεσε: «Υπήρξε όμως συναλλαγή του κ. Μητσοτάκη, αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό με την πρωθυπουργία».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από τις δισδιάστατες έρευνες του τουρκικού πλοίου Ορουτς Ρέις, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει κυρώσεις από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου που θα ενεργοποιηθούν εφόσον η Τουρκία θα βγάλει ξανά ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «κυβερνήσαμε σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ό,τι η ΝΔ και μάλιστα μαζέψαμε και τα ασυμάζευτα των προηγούμενων κυβερνήσεων» και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει ξανά τα ηνία της χώρας: «Αισθάνομαι έτοιμος χθες, όχι αύριο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ειδικότερα ότι «η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από πιο δύσκολες στιγμές διακυβέρνησης, μου δίνει τη βεβαιότητα ότι όχι απλά είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη δύσκολη ευθύνη σήμερα, αλλά ότι είναι πραγματικά σοβαρό έλλειμμα για τη χώρα και την κοινωνία το γεγονός ότι ανέλαβε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση την ώρα αυτής της κρίσης που χρειαζόταν τα ακριβώς αντίθετα, μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικές πολιτικές».

Επέμεινε στον χαρακτηρισμό του πολιτικού απατεώνα για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο χαρακτηρισμός της πολιτικής απάτης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στοιχειοθετείται από την πολιτική του» και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί μία τακτική βλέποντας και κάνοντας, κινείται χωρίς πυξίδα». Τόνισε μάλιστα σχετκά με τη δέσμη μέτρων που πρότεινε το Σάββατο ότι «αν η κυβέρνηση δεν τα υλοποιήσει το κάνει επειδή δεν θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε πάντως ότι το κόμμα του θα στηρίξει ό,τι προτείνει η επιστημονική κοινότητα, ακόμη κι ένα δεύτερο λόκνταουν, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για ελλειπή προετοιμασία του συστήματος υγείας.

Για κρίσιμη πολιτική μάχη που δεν μπορεί να δοθεί μόνο με πολιτικούς όρους αλλά πρέπει να δοθεί και με κοινωνικούς όρους, μίλησε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το ασφαλιστικό. «Αναμένουμε λοιπόν την ενεργοποίηση και των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων στη σύμπτυξη ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτές τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, δεν θα είναι πρώτη φορά που μια συντηρητική κυβέρνηση κάνει πίσω σε μια αντιλαϊκή παρέμβαση που ετοιμάζει», τόνισε.

Στη φιλική σχέση του πρωθυπουργού με τον κατασκευαστή των μασκών για τους μαθητές, απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία. Σημείωσε ότι ακόμη και εν μέσω πανδημίας στόχος για την κυβέρνηση είναι να κάνει μπίζνες να γίνονται «δουλίτσες».

Τη θέση ότι η κυβέρνηση με τις αντιφάσεις της εξέθρεψε τον ανορθολογισμό, έκφανση του οποίου είναι το κίνημα κατά της μάσκας, κατέθεσε ο κ. Τσίπρας: Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατ’ αρχήν ξεκαθάρισε: «Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις είχαν πάντα μέτωπο με τον ανορθολογισμό και τον σκοταδισμό, αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να δει ποιοι στρώνουν το χαλί στον ανορθολογισμό για τη χρήση της μάσκας ας το ψάξει στις πολιτικές της κυβέρνησής του». Οταν κάνεις μία πολιτική με τεράστιες αντιφάσεις εσύ τροφοδοτείς το κίνημα του ανορθολογισμού κατά της χρήσης της μάσκας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου