Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΚΗΔΕΙΑ Δήμητρας Χρονοπούλου – Πάππας, για πολλά χρόνια κάτοικος του Hingham, MA

 Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Γεννήθηκε στην Ζαχάρω, Ολυμπίας, Ηλείας στις 5 Δεκεμβρίου το 1932 και ήταν κόρη των Διονύσιου και Βασιλικής Χρονόπουλου.  Ήταν σύζυγος του Γεώργιου Πάππα, ο οποίος απεβίωσε το 2016.
Μητέρα του Δρ. Χρήστου Πάππα, σύζυγος αυτού Στεφανία από το Weston, MA, και του Dennis Pappas (αρραβωνιαστικιά αυτού Janet Manning of Maynard, MA).
Γιαγιά των Zoe, Andrew, Clio, and Alex.  Αδελφή της πρεσβυτέρας Ελένης Αλεξοπούλου, σύζυγος αυτής πατήρ Σωτήριος Αλεξόπουλος, από την Nashua, NH και αδελφή της Χριστίνας Βασιλόπουλου, σύζυγος αυτής Ηλίας από το Canton, MA.  Επίσης, αδελφή των αειμνήστων Ναπολέων Χρονόπουλου (σύζυγος αυτού Θεοδώρα, εν ζωή, West Roxbury), Μαρίας Παπαδοπούλου, σύζυγος αυτής αείμνηστος Δήμος.
Τελείωσε το Λύκειο στη Ζαχάρω και μετά πήρε το πτυχίο Bachelor of Arts in Education από την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αθήνα.
¨Ήταν δασκάλα στην Ολυμπία και ήρθε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960 όπου έσμιξε με την οικογένειά της  Έγινε δασκάλα και μετά διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης.
Αργότερα άρχισε το Πρόγραμμα των Ελληνικών στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης (St. Catherine's) στο Quincy, MA, σήμερα Braintree, MA. 
Διετέλεσε δασκάλα των Ελληνικών για 50 χρόνια!  Παράλληλα ήταν στη Φιλόπτωχο της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης και μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας. 
Συγγενείς, Φίλοι, Πατριώτες και γνωστοί μπορούν να παρευρεθούν στο λαϊκό προσκύνημα που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020 11:00 το πρωί με 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης, και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, St. Catherine Greek Orthodox Church, 119 Common St., Braintree, MA 02184
Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο
Forest Hills Cemetery, Boston.  Αντί για άνθη μπορείτε να κάνετε χρηματική δωρεά στον ιερό ναό/ενορία της Αγίας Αικατερίνης στην ανωτέρω διεύθυνση.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Δήμητρα Πάππας το γένος Χρονοπούλου.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Βασίλειος Καυκάς, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη συμμετέχουν στο πόνο των οικογενειών  Χρονόπουλου και Πάππα.  
Η Δήμητρα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης.  Ήταν μία Ελληνίδα που όχι έμαθε στα παιδιά την Ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας αλλά πάνω από όλα ήταν μία παιδαγωγός που κατάφερε να διατηρηθεί η Ελληνική ταυτότητα σε εκατοντάδες Ελληνόπουλα.

Σε ευχαριστούμε ΔΗΜΗΤΡΑ.  ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου