Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Αφιέρωμα του «Bloomberg» στην KPS του Μιχάλη Ψαρού


Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020




O κ. Μάικλ Ψαρός. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις νέες στρατηγικές κινήσεις και την εν γένει δραστηριότητα της επενδυτικής εταιρείας KPS Capital Partners, του ομογενούς επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρού, ανέλυσε σε εκτενές δημοσίευμά του το «Bloomberg», εστιάζοντας στην επιτυχημένη παρέμβασή της σε εταιρείες που είχαν φτάσει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
«Υπάρχει κάτι ρετρό με την KPS Capital Partners. Η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία κερδίζει χρήματα από εταιρείες που παράγουν… πραγματικά αντικείμενα - στρατιωτικά οχήματα, γκολφ κλαμπ, διαδρόμους γυμναστικής και χορτοκοπτικά. Προτιμούν τις παλιές εμβληματικές μάρκες, δεν χρησιμοποιούν χρηματοοικονομική μόχλευση και δεν έχουν πρόβλημα να δουλέψουν με ενώσεις εργαζομένων», τονίζεται στην εισαγωγή του άρθρου.
Στη συνέχεια, τονίζεται πως, ενώ άλλες αναλόγων συμφερόντων εταιρείες κρατούν σε εκκρεμότητα πιθανές συμφωνίες, η KPS είναι έτοιμη να αγοράσει την Briggs & Stratton Corp., μια πτωχευμένη εταιρεία εξοπλισμού τοπίου. Παράλληλα, τους τελευταίους τρεις μήνες η εταιρεία των 11,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγόρασε την εταιρεία αντλιών πετρελαίου της Baker Hughes Co, αλλά και την κατασκευάστρια στρατιωτικών οχημάτων AM General, από την MacAndrews & Forbes του Ρον Πέρελμαν.
«Από το Memorial Day, παίζουμε μόνο επίθεση και καμία άμυνα. Ρίχνουμε την μπάλα βαθιά μπροστά στο γήπεδο», αναφέρει ο Μιχάλης Ψαρός, για τον οποίο ο συντάκτης τονίζει πως είναι φανατικός οπαδός των Πίτσμπουργκ Στίλερς.
Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της KPS, Τζέιμς Σπρέιρεγκεν (James H.M. Sprayregen) στις διαπραγματεύσεις με την Biggs & Bratton εξηγεί την εν γένει φιλοσοφία της KPS, τονίζοντας ότι στο κεντρικό πεδίο ενδιαφέροντος μπαίνουν προβληματικές εταιρείες, οι οποίες συνήθως είναι απωθητικές για τους ανταγωνιστές της.
«Η KPS ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, σε αντίθεση με άλλες επενδυτικές εταιρείες», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η μεγάλη συγκέντρωση ρευστού το περασμένο φθινόπωρο έδωσε στην KPS τη δυνατότητα να αναζητήσει νέες, μεγαλύτερες ευκαιρίες. Η εταιρεία συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια για το πέμπτο επενδυτικό πακέτο ειδικών καταστάσεων και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για αποκλειστικά μεσαίες εταιρείες τον Οκτώβριο, υπερδιπλασιάζοντας τα υπό διαχείριση στοιχεία του ενεργητικού της.
Σε κάθε περίπτωση, η πανδημία δεν είναι η καλύτερη δυνατή συγκυρία, με τον Μιχάλη Ψαρό να χαρακτηρίζει στο «Bloomberg» την παρούσα κατάσταση ως το χειρότερο επιχειρηματικό περιβάλλον που αντιμετώπισε ποτέ η εταιρεία. Παρόλα αυτά, η πρόθεση της KPS να απευθυνθεί σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας δεν απαιτεί αλλαγή της επενδυτικής στρατηγικής της.
«Η μαγεία της KPS είναι ότι προκαλούμε την ταμειακή ροή, δεν την αγοράζουμε», συνέχισε ο κ. Ψαρός, ενώ το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη ότι KPS αποφεύγει επίσης να υπερχρεώνει τις εταιρείες που εξαγοράζει, κίνηση που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη στην παρούσα φάση.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη πως οι 10 επιχειρήσεις που διαχειρίζεται η KPS έχουν στις τάξεις τους ένα συνολικό δυναμικό 26.000 υπαλλήλων, με τους υπεύθυνους της επενδυτικής εταιρείας του κ. Ψαρού να έχουν ήδη μεριμνήσει για το χειρότερο ενδεχόμενο, ζητώντας από τους διοικούντες των επιχειρήσεων αυτών να καταρτίσουν ένα σχέδιο λειτουργίας βάσει της χειρότερης δυνατής οικονομικής συγκυρίας.
Επιπλέον, τονίζεται η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την KPS οι Ενώσεις Εργαζομένων, με τους εκπροσώπους της United Steelworkers, που αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους της Briggs & Stratton, να εκτιμούν ότι η είσοδος της KPS στην πτωχευμένη εταιρεία θα σώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την μονάδα στο Μιλγουόκι.
Εθνικός Κήρυξ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου