Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Νέα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό: Ακυρώνεται η ΔΕΘ, «λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε μπαρ Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα, τέλος οι εκδηλώσεις με όρθιους.


Νέα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό: Ακυρώνεται η ΔΕΘ, «λουκέτο» τα μεσάνυχτα σεGETTY IMAGES VIA GETTY IMAGES

Νέα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινότητα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας, μετά και  αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι:
1: Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (5-13 Σεπτεμβρίου 2020), δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.
2: Από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
3: Από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
4: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
5: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.
6: Από τις 11/8 μέχρι τις 23/8 απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια) από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:
– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.
«Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων», τόνισε τέλος η Α.Πελώνη.
Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου